10 iunie 2016 - 75 de ani de la înființarea primei subunități de parașutiști din Armata României

BUCURESTI - 8 iunie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic

Împlinirea a 75 de ani de la înființarea primei subunități de parașutiști din Armata României se sărbătorește, în garnizoanele București și Buzău, printr-o serie de activități organizate după următorul program:

-        Joi, 9 iunie, începând cu ora 9.00, la Monumentul Eroilor Paraşutişti din incinta Televiziunii Române se va desfăşura o ceremonie de depunere de coroane de flori;

-        Vineri, 10 iunie, începând cu ora 11.00, în Piaţa „Dacia” din municipiul Buzău se va desfăşura o ceremonie care va marca încheierea exerciţiului cu trupe în teren „Memorial general-maior Grigore BAŞTAN - 2016”, iar începând cu ora13.30, la Aerodromul Clinceni va fi organizată o expoziţie de prezentare a tehnicii de paraşutare din înzestrare şi se vor executa paraşutări demonstrative.

Jurnaliştii sunt invitați să asiste la activităţi. Persoană de contact pentru  Aerodromul Clinceni - colonelul Romeo Feraru, telefon 0724221837, iar pentru ceremonia de la Buzău, locotenent-colonelul Dragoş Axinia, telefon 0723198922.

***

La 10 iunie 1941, în baza Decretului - Lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea unităţilor de Infanterie Aeriană, în cadrul Aeronauticii Militare, a luat fiinţă, pe lângă Centrul de Instrucţie al Aeronauticii, Şcoala de Paraşutişti, denumită ulterior Compania de Paraşutişti, dislocată la Popeşti-Leordeni, sub comanda locotenentului de aviaţie Ştefan Şoverth.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-apararii-nationale/10-iunie-2016-75-de-ani-de-la-infiintarea-primei-subunitati-de-parasutisti-din-armata-romaniei