Autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Armamente

BUCURESTI - 25 februarie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic

Autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Armamente în anul 2015 a avut loc astăzi, 25 februarie, la sediul instituţiei militare, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc şi a consilierului de stat din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Constantin Dudu Ionescu.
Secretarul de stat pentru armamente, Gabriel Beniamin Leş, a prezentat modul în care s-au derulat principalele programe şi contracte de achiziţii pentru sisteme de armamente şi echipamente majore, cele mai importante activităţi de cercetare-dezvoltare şi testare-evaluare în beneficiul M.Ap.N. pentru anul 2015.

Autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Armamente

Ministrul Mihnea Motoc a apreciat activitatea personalului Departamentului şi a subliniat faptul că trebuie să existe un echilibru în dotarea categoriilor de forţe.

Referitor la programele majore de achiziţii, Mihnea Motoc a afirmat că urmăreşte atent desfăşurarea acestora şi că sunt asigurate fonduri pentru derularea lor şi chiar pentru demararea unor noi proiecte.

Ministrul apărării naţionale a afirmat că programele derulate în anul 2015, precum achiziţia avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon, a aeronavelor de transport scurt/mediu curier C-27 J Spartan, modernizarea elicopterelor IAR-330 Puma Naval, recepţia lotului patru de transportoare blindate Piranha IIIC, vor contribui la creşterea capabilităţilor militare.

Ministrul Motoc a concluzionat subliniind că anul 2016 va fi unul important pentru înzestrarea armatei, în care Departamentului pentru Armamente, ca autoritate contractantă pentru majoritatea programelor de achiziţii preconizate, îi revine un rol major în asigurarea în condiţii de deplină corectitudine şi cu încadrarea strictă în lege a justului echilibru între resursele alocate şi respectiv, posibilităţile de achiziţie de tehnică şi echipamente militare necesare Armatei României.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-apararii-nationale/autoevaluarea-activitatii-departamentului-pentru-armamente