Ceremonii dedicate Zilei Drapelului Naţional

BUCURESTI - 24 iunie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic, Social


În Piața Tricolorului din București (situată în fața Palatului Cercului Militar Naţional) va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 9.30, o ceremonie publică de înălțare a Drapelului Național al României.
În cadrul manifestării, organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei, drapelul va fi adus în piaţă, va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României. Militari ai Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” vor prezenta un exercițiu de mânuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. va susține un concert de cântece ostășești.

Ceremonii dedicate Zilei Drapelului Naţional

La acest eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, militari veterani, răniți și urmașii personalului armatei decedat în acțiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere. 

Militari din celelalte garnizoane din ţară vor participa la ceremoniile publice organizate cu acest prilej de autorităţile publice locale.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.