Misiune umanitară a Forţelor Aeriene

BUCURESTI - 11 mai 2016

Comunicat tip General in Politic, Social


O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, execută astăzi, 10 mai, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni – Timișoara - Otopeni, pentru transferul către Capitală a patru pacienţi care au suferit arsuri grave.
Aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 19.00.

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene

Echipamentele medicale specifice şi asistenţa pacienţilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava este operată de către un echipaj format din comandor Emil Tecuceanu – comandant aeronavă, locotenent-comandor Gabriel Udrescu – pilot și maistru militar clasa a III-a, Gabriel Chiper, iar asistența medicală este asigurată de o echipă formată din medicul locotenent-colonel Dragoș Tudose și paramedici plutonierii Dragoș Mardale și  Lucian Dumitru.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.