MIRA TELECOM premiată pentru cel mai bun proiect de cercetare- dezvoltare, la Gala Comunicații Mobile 2012

BUCURESTI - 7 decembrie 2012

Comunicat tip General in IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

MIRA TELECOM a obținut premiul “Best R&D Project” la Gala Comunicații Mobile 2012. Compania a fost premiată pentru construcția Centrului de Cercetare - Dezvoltare de la Joița (județul Giurgiu), în cadrul celei de a IX-a ediții a Galei, organizată de revista „Comunicaţii Mobile", sub egida Academiei Române, pe 5 decembrie, la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti.

MIRA TELECOM premiată pentru cel mai bun proiect de cercetare- dezvoltare, la  Gala Comunicații Mobile 2012

În prima parte a evenimentului, deschis printr-un comunicat transmis de Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Dan Nica, cei peste 450 de profesionişti şi decidenţi IT&C, reuniţi în Aula Academiei Române, au dezbătut problema constituirii unui Consiliu Consultativ al industriei digitale autohtone, la implinirea a 15 ani de comunicații mobile în România. De asemenea, reprezentanți ai principalilor furnizori de servicii în domeniul comunicațiilor mobile, au susținut prezentări pe teme de actualitate.

Evenimentul a culminat cu decernarea premiilor pentru cele 17 categorii nominalizate, printre care: Best Telecom Operator 2012,  Best Technology 2012, Best IT&C Performance 2012, Best Mobile Terminal 2012, Best Mobile Service 2012 și Best R&D Project. Lista completă a premianților se regăsește aici.

“Premiul pe care l-am obținut anul acesta la Gala Comunicații Mobile ne onorează și reprezintă o nouă confirmare a faptului că eforturile noastre pentru Dezvoltarea Centrului de Cercetare de la Joița au ecou în domeniile în care compania noastră activează, ” a declarat Dragoș Băsmăluță, CEO MIRA TELECOM.

Clădirea centrului de cercetare dezvoltat de MIRA TELECOM la Joița a fost finalizată în august 2012 și include laboratoare de cercetare în domenii diverse: dezvoltare software aplicativ, cercetări electromagnetice,  cercetări multidisciplinare (electronică, biofizică, biochimie),  încercări complexe (în diverse condiţii climaterice, medii electromagnetice, mecanice), dotate cu aparatură şi echipamente de înalt nivel tehnologic. Centrul este o investiție de aproximativ 4 milioane Euro, din care 0,8 milioane Euro - finanțare europeană nerambursabilă.

În cadrul evenimentului, specialiștii software de la MIRA TELECOM au susținut și o prezentare a primului proiect realizat în cadrul Centrului de la Joița, “Mira Security Sphere”.  Proiectul este o platformă software pentru managementul integrat al securitătii, care integrează subsisteme multiple: de supraveghere video (analogic și IP), de detecție și alarmare la efracție, de control acces, de detecție și semnalizare incendiu, de stingere incendiu, GIS (Sistem Informațional Geografic) și automatizări industriale.  Sistemul are arii de aplicabilitate diverse: aeroporturi, gări, porturi, bănci, instituții publice, spitale, centre comerciale, clădiri de birouri, instituții de învățământ, muzee, expoziții, penitenciare, fabrici, clădiri industriale, depozite.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mira-telecom/mira-telecom-premiat-pentru-cel-mai-bun-proiect-de-cercetare-dezvoltare-la-gala-comunicaii-mobile-2012