MIRA TELECOM premiată pentru cel mai bun proiect de educație

BUCURESTI - 5 aprilie 2013

Comunicat tip General in IT&C, Stiinta / Cercetare, CSR

MIRA TELECOM a câștigat premiul I la secțiunea educație, categoria companii cu mai puțin de 500 de angajati, în cadrul competiției „Romanian CSR Awards”, aflată la prima ediție. Compania a fost premiată pentru programul de internship și burse „MIRA TELECOM Student - Programming the future”, derulat în perioada 20 martie - 15 iulie 2012.

MIRA TELECOM premiată pentru cel mai bun proiect de educație

Programul a fost inițiat în urma identificării necesității unor programe de internship pentru studenții și masteranzii din cadrul Universității Politehnica București. Cei cinci studenți care au participat la program au avut posibilitatea de a pune în practică o serie de cunoștințe dobândite în cadrul cursurilor de la universitate, sub coordonarea specialiștilor din cadrul companiei MIRA TELECOM și au înțeles avantajele și provocările lucrului în echipă.

Participanții au realizat o cercetare științifică complexă în domeniul nanotehnologiei, în cadrul proiectului "NanoProgramming - controling a system for atomic and nanoscale manipulation". La finalul programului, pe baza rezultatelor obținute, au fost desemnați 3 câștigători, premiați cu burse de excelență în valoare de 2.000 de Euro. Pe toată perioada programului fiecare student participant a fost retribuit lunar cu suma de 1.000 de lei.

MIRA TELECOM a derulat programul în colaborare cu Center for Surface Science and Nanotechnology, din cadrul Universității Politehnica București, sub îndrumarea dlui. Prof. Dr.rer.nat. Marius Enăchescu, Directorul General al CSSNT și coordonat tehnic de către Andrei Floroiu, Software Architect din partea MIRA TELECOM.

Compania a reușit, prin acest proiect, susținerea tinerilor, viitori specialiști în domeniul cercetării științifice și motivarea acestora de a-și valorifica potențialul intelectual în România, dupa finalizarea studiilor, în beneficiul comunității. De asemenea, rezultatele proiectului derulat, constituie baza pentru realizarea de cercetări ulterioare în cadrul Centrului de Cercetare deținut de MIRA TELECOM la Joița (județul Giurgiu).

Prima ediție a competiției Romanian CSR Awards 2013, organizată de site-ul CSR Media, a reunit 84 de proiecte de Responsabilitate Socială Corporativă, implementate pe parcursul anului 2012, cu o valoare totală de peste 4 milioane de euro. Proiectele înscrise în competiție au fost evaluate de către cei opt membri ai Juriului, în intervalul 15 februarie – 15 martie.

În cadrul competiției au fost premiate un număr de 31 de companii iar proiectele înscrise au fost evaluate în 8 categorii: mediu, educație, sănătate, susținerea comunității, susținerea angajaților, campanii CSR pe Facebook, campanii interne de CSR.

Pentru stabilirea câștigătorilor, membrii juriului au ținut cont de impactul, relevanța proiectelor pentru comunități si rezultate. Au luat în calcul, de asemenea, numărul de beneficiari, de angajați și voluntari implicați în proiect, dar și eficiența bugetului investit.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mira-telecom/mira-telecom-premiata-pentru-cel-mai-bun-proiect-de-educa-ie