GALA INSPIRED 2009 – 16 castigatori, 48 de premii, peste 1000 de invitati

BUCURESTI - 11 decembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Miercuri, 9 decembrie, la The Silver Church Club din Bucuresti, cei 16 castigatori ai concursurilor de idei Inspired – Fashion Photo, Fashion Design, Architecture, Dramaturgy, Accessories si Graphic Design au fost premiati in cadrul unui eveniment de amploare, la care au participat peste 1000 de invitati. Gala Inspired 2009 a inclus si un concert URMA, invitati speciali ai INSPIRED.

Inspired 2009 a insemnat 6 sectiuni de concurs, 2 luni de creatie, 414 participanti, 97 membri de juriu, 16 castigatori, 48 de premii. Sectiunea Inspired – Fashion Photo a fost cea mai populara, cu 144 de lucrari predate.

Gala Inspired, mai mult decat o festivitate de premiere, a fost evenimentul la care toti cei implicati au sarbatorit incheierea a doua luni pline de creativitate, pasiune si ambitie!

Peste 1000 de tineri creativi si nonconformisti pasionati de arte vizuale, fotografi, arhitecti, designeri, creatori de accesorii, jurnalisti si reprezentanti ai mediului academic romanesc au vizualizat in premiera cele mai bune 10 lucrari de la sectiunile Fashion Design, Fashion Photo, Architecture, Graphic Design si Accessories. Invitatii au avut astfel ocazia sa afle cum au tratat concurentii Inspired concepte ca slow life/slow fashion, albastru si cinematografie in fotografia de moda, paradox si mobilitate in designul de accesorii, locuinte eco-prietenoase, branding de companii aeriene si recastigarea valorilor estetice ale tricolorului.

Evenimentul de pe 9 decembrie a marcat incheierea editiei din 2009, care a avut anul acesta mai multe sectiuni de concurs, mai multi profesionisti implicati in jurizare, mai multi participanti si o noua identitate vizuala.

Cei mai buni concurenti au urcat pe scena de la The Silver Church, iar premiile oferite inseamna tot atatea oportunitati de dezvoltare profesionala:

Inspired – Architecture 2009:

Locul I: Robert Zotescu – media 8,36
Dornbracht - Vizita la sediul Dornbracht din Iserlohn, Germania

Locul II: Bogdan Tanase Marinescu – media 8,15
Bang&Olufsen - Vizita la sediul Bang&Olufsen din Struer, Danemarca

Locul III: Stefan Craciunoiu – media 8,08
Igloo - Abonament revista Igloo

Inspired - Graphic Design 2009:

Locul I: Liviu Avasiloiei – media 8,32
ACME Industries – Internship

Locul II: Mihai Grescenko – media 7,72
Wunderman – Internship

Locul III: Madalina Andronic – media 7,57
Adobe - CS4 Master Collection

Inspired – Dramaturgy 2009:

Locul II: Raluca Enescu – media 6,82
Carturesti – spectacol de lectura

Inspired – Accessories 2009:

Locul I: Andrada Smaranda – media 9,23
Extins - spatiu de expunere la prima editie 2010

Locul II: Iulia Tomescu – media 8,85
Wagner – Internship

Locul III: Lacramioara Atudorei – media 8,70
Dada – Internship
Emidale - voucher pentru accesorii

Inspired – Fashion Photo 2009:

Locul I: Andrei Namolosanu – media 8,65
Anaid Art Gallery – vernisaj
Nikon - Nikon D3000 kit 18-55 VR

Locul II: Gabriel Moisa – media 8,54
Musafir by Amarjit – vernisaj
Dynaphos - Kit Portabil RD-400

Locul III: Stefan Stoica – media 8,31
Scoala de fotografie Sibiu - curs foto
Stativ foto compact , Beauty Dish cu suprafata argintie- 40 cm, Blitz studio C-300F
Carturesti - vernisaj
Print Academy – workshop

Inspired – Fashion Design 2009:

Locul I: Anamaria Silea Sut – media 8,61
Geminicad Systems Romania: Licenta completa Gemini CAD (Gemini Pattern Editor, Gemini Cut Plan si Gemini Nest Expert, versiunea X9)
Caremil (Sense) – Internship
Gironde (Lo Spaccio) - Internship

Locul II: Carmen Chereches – media 8,59
Brother - masina de cusut INNov-is 10
Gironde (Lo Spaccio) – Internship

Locul III: Florina Farcas – media 8,49
SonyaMod – Internship
The One - abonament revista The One

Inspired 2009 a implinit si anul acesta asteptarile castigatorilor, care au vazut in competitie si in succesul obtinut o sansa de a arata ca au un cuvant important de spus in domeniul care ii pasioneaza.

Pentru Andrei Namolosanu, castigatorul locului I la Inspired – Fashion Photo 2009, concursul a fost “mai mult o provocare si o curiozitate”. “Am dorit sa fac ceva mai mult decat o fotografie de suprafata, superficiala si fara mesaj. Am sarit peste 80-60-90, peste 18 -20 de ani si am pus accent pe profunzime, pe relatiile dintre oameni, pe timp si spatiu, si pe fashion-ul fara varsta. Sunt bucuros ca juriul a apreciat valorile pe care am incercat eu sa le promovez si cred ca asta a fost asteptarea mea”, a declarat Andrei.

Castigatoarea locului I la Inspired – Fashion Design 2009, Ana Maria Silea – Sut si-a aratat multumirea fata de corectitudinea concursului si fata de sansele pe care i le-a oferit. Discutand despre moda, Ana Maria s-a aratat dezamagita de “inexistenta unei reale conexiuni intre cea ce se face la nivel teoretic si practic in facultate si ceea ce se intampla dupa absolvire cand multi dintre noi nu gasim un loc de munca in domeniul modei.” Tocmai din acest motiv, tanara a afirmat ca “este binevenita ideea unui concurs cum este Inspired, care poate motiva castigatorii prin intershipuri la diverse firme de profil unde acestia pot castiga o reala experienta practica. Premiile sunt o incurajare de a munci cu perseverenta pentru a deveni un bun designer.”

Un alt creator premiat la Gala Inspired, de data aceasta de accesorii, a fost Andrada Smaranda, care a obtinut locul I la Inspired – Accessories 2009. La numai 18 ani, Andrada lucreaza deja la un portofoliu consistent in design cu care planuieste sa intre la o academie de arta experimentala din Amsterdam, premiul castigat fiind un ajutor semnificativ in acest sens. Despre locul I obtinut, tanara afirma: “este un pas foarte important pentru mine, reprezentand o motivatie extraordinara. A fost o experienta placuta, o provocare careia ma bucur ca i-am facut fata. Premiul oferit de Extins este un vis implinit pentru mine. Este mai degraba greu sa te afirmi intr-un astfel de domeniu. Multi se straduiesc sa creeze accesorii, insa niciodata nu vad in ele mai mult decat un obiect. Este important sa vezi mai departe de ceea ce faci. Fiecare obiect care iese din mainile unei persoane trebuie sa fie prelungirea ratiunii si a sufletului acestuia.”

Tema Inspired – Architecture 2009, proiectarea unei locuinte eco-prietenoase a fost pentru castigatorul locului I, Robert Zotescu binevenita in contextul romanesc actual. “Tema a aratat dorinta de a motiva un anume tip de generatie si, pe de alta parte, a facut trimitere la o problema acuta a Romaniei, pentru ca aproximativ 60% din forta economica a unei tari este gasita in constructii. Iar majoritatea constructiilor care se fac la noi sunt deficitare – deficitare ecologic, deficitare la nivel de principiu, de organizare urbana sau individuala. Tema a fost foarte bine nisata, incercand sa raspunda unei nevoi”. In 2010, Robert va vizita sediul Dornbracht din Iserlohn, Germania, un premiu care il multumeste foarte mult: “Am participat la concurs mai mult pentru mine, nu neaparat pentru un premiu, ci pur si simplu din dorinta de a-mi motiva imaginatia, de a scoate un produs de arhitectura bazat pe niste criterii foarte stricte; premiul a venit ca bonus.”

Contextul romanesc actual a fost tratat si de tema Inspired – Dramaturgy 2009, concurentii participand cu piese de teatru avand ca subiect obsesia plecarii din Romania. La aceasta sectiune s-a acordat doar locul al II-lea, obtinut de Raluca Ileana Enescu, piesa ei urmand a fi lecturata la Libraria Carturesti anul viitor. “Premiul este extraordinar, sunt bucuroasa ca piesa va fi citita si auzita de public. Uitandu-ma in urma, mi-am dat seama ca am avut o poveste puternica, in care am evitat cliseele. Este prima oara cand am o reprezentatie publica si sunt extrem de entuziasmata. ”, a declarat Raluca.

Si pentru ca a sarbatorit excelenta in arte vizuale, Gala Inspired 2009 a fost deschisa de un concurs de aerograf – Inspired Crafmanship si o demonstratie sustinuta de Alexandru Mirea, artist aerograf. Premiul pentru locul intai a constat intr-o tableta grafica si un set complet aerograf, iar pentru locurile 2 - 5 cate un set complet aerograf.

Gala Inspired 2009 a fost incheiata de un concert URMA, participantii avand ocazia sa asculte atat piese vechi, dar si melodii noi de pe ultimul album, “Lost End Found”.

Concursul naţional de idei INSPIRED 2009 a fost lansat pe 1 octombrie, cand temele celor 6 sectiuni ale competitiei au fost anuntate online, pe pagina oficiala www.concurs-inspired.ro.

Pana in 20 noiembrie, tinerii si-au inscris si predat lucrarile, tot online. Juriul, format din membri de elita ai domeniilor-tema si din castigatorii din 2008 ai fiecarei sectiuni, a folosit aceeasi platforma online pentru notarea lucrarilor, in conditii de maxima confidentialitate, in perioada 24 – 30 noiembrie 2009.

Sponsori INSPIRED 2009: Herbal Essences, Dornbracht, Adobe

Parteneri INSPIRED 2009: Bose, Wagner, ACME, Liternet.ro, Caremil, Emidale, Extins, Gemini CAD Systems, SonyaMod, Lo Spaccio, Anaid Art Gallery, Carturesti, RomsymData, Brother, Dada, Dynaphos, Nikon, Visual Candy, Bang&Olufsen, Cursuri Foto, Coats, MusafirbyAmarjit, Portofolios, VisualArt.ro

Sustinut de Radio Guerrilla

Parteneri media INSPIRED 2009: Cocor Media Channel, NewsIn, Elle, Elle Decoration, Realitatea.net, Elevate, Metropotam, 24-FUN, Report, Fashion&Beauty, Dialog Textil, Constructiv, Student News, Viata Libera, Photo Magazine, Ambition, The Kite, Tribuna Sibiu, Ziarul de Iasi, Crisana, Monitorul de Cluj, Oops Media, Igloo Media, Arhitext, Cotidianul

Recomandat de IQAds

Despre MODERN MEDIA GROUP S.R.L.

Modern Media Group este o editura de reviste de specialitate, destinate industriei textile si de confectii din Romania (Dialog Textil, Ghid Textil, Infomoda) si industriei constructiilor (Constructiv). Compania, infiintata in 1994, este furnizor de studii de piata si baze de date pentru cele doua industrii. Din 2007, Modern Media Group organizeaza concursul de idei Inspired.

Roxana Ionescu
PR Officer

roxanapunctionescuatmmgpunctro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/modern-media-group/gala-inspired-2009-16-castigatori-48-de-premii-peste-1000-de-invitati