The Alternative School for Creative Thinking si INSPIRED anunta un parteneriat de cursa lunga

BUCURESTI - 24 februarie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

The Alternative School a oferit recent burse pentru 9 dintre castigatorii editiei INSPIRED 2009. Alocarea acestor burse reprezinta prima etapa a unui parteneriat intre doua instante cu motivatie comuna – descoperirea, formarea si lansarea unor noi generatii de creativi, activi in discipline conectate cu designul, comunicarea si artele vizuale.

”Stim care sunt provocarile organizarii de competitii pentru tineri – de la cautatul incapatanat pentru resurse, pana la intelepciunea cu care trebuie sa treci peste reactiile juniorilor clasati spre finele ierarhiei. E o munca atipica, extrem de solicitanta, cu recompense rare si mai degraba de ordin moral, dar cu consecinte pozitive la scara intregii industrii. De aceea apreciem nu doar demersul celor de la INSPIRED, ci constanta si curajul cu care lanseaza noi sectiuni de la o editie la alta. In plus, ei au reusit sa construiasca un angrenaj de selectie la nivel national, oferind tuturor sansa de a-si face triumfal debutul, indiferent de centrul universitar din care provin.”, a comentat Teo Migdalovici, fondatorul The Alternative School

“Bursele oferite de The Alternative School sunt un semnal excelent pentru noi. Iata ca si in se creaza solidaritati in jurul unor proiecte care vizeaza colaborarea pe termen lung, cu beneficii generale. Parteneriatul cu The Alternative School imbogateste INSPIRED, ofera perspective profesionale si pune in contact castigatorii cu personalitati din industriile creative locale si internationale – nu cred ca ne puteam dori mai mult!”, a declarat Andrei Pena, Director INSPIRED

Prin bursele The Alternative School, castigatorii INSPIRED au parte de specializare in elitistul context educational, avand sansa de a se califica la competitiile internationale asociate cu marile festivaluri de comunicare ce au loc anul acesta: Cannes Lions, Dubai Lynx, Eurobest sau Spikes Asia. Bursele au fost acordate castigatorilor de la sectiunile Inspired – Graphic Design 2009, Inspired – Fashion Design 2009 si Inspired – Accessories 2009.

Programul The Alternative School cuprinde un curs de visual craft tinut de Bob Toma (Grey) un curs de media creativa sustinut de Corina Bernschutz (Starcom), un curs de design unde speakerii sunt cei mai interesanti creatori de profil ai momentului, un curs de PR creativ sustinut de Eliza Rogalski, un curs de marketing coordonat de Loredana Popasav (Publicis) si un curs de strategie&branding, prezentat de Teo Migdalovici. Fiecare dintre profesori, personaje cu un portofoliu consistent de performante si distinctii, are la randul sau invitati de calibru.

INSPIRED este un concurs de idei care identifica, evalueaza si lanseaza valorile autentice in domeniile creative din Romania.
Editia din 2009 a insemnat 6 sectiuni de concurs, 2 luni de creatie, 414 participanti, 97 membri de juriu, 16 castigatori, 48 de premii si peste 1500 de invitati la Gala Inspired.

Bursele acordate de The Alternative School se incadreaza perfect in programul de dezvoltare profesionala initiat de INSPIRED.
In cei trei ani de existenta, INSPIRED a adunat un vast portofoliu de talente, a adus alaturi oameni si companii de mare valoare, care sustin concret aceasta actiune, prin suport teoretic si material.
INSPIRED 2009 a implinit si la aceasta editie asteptarile castigatorilor, care au vazut in competitie si in succesul obtinut o sansa de a arata ca au un cuvant important de spus in domeniul care ii pasioneaza.

Sponsori INSPIRED 2009: Herbal Essences, Dornbracht, Adobe

Parteneri INSPIRED 2009: Bose, Wagner, ACME, Liternet.ro, Caremil, Emidale, Extins, Gemini CAD Systems, SonyaMod, Lo Spaccio, Anaid Art Gallery, Carturesti, RomsymData, Brother, Dada, Dynaphos, Nikon, Bang&Olufsen, Cursuri Foto, Coats, MusafirbyAmarjit, Portofolios, VisualArt.ro

Sustinut de Radio Guerrilla

Parteneri media INSPIRED 2009: Cocor Media Channel, NewsIn, Elle, Elle Decoration, Realitatea.net, Elevate, Metropotam, 24-FUN, Report, Fashion&Beauty, Dialog Textil, Constructiv, Student News, Viata Libera, Photo Magazine, Ambition, The Kite, Tribuna Sibiu, Ziarul de Iasi, Crisana, Monitorul de Cluj, Oops Media, Igloo Media, Arhitext

Recomandat de IQAds

The Alternative School for Creative Thinking pregateste tineri cu potential si formeaza viitoarele elite din marketing si comunicare, oferindu-le experiente de studiu unice, la nivel local si international. The Alternative School e singura instanta educationala in contextul careia junior-seniori cu potential sunt antrenati si selectati pentru contexte educationale cu relevanta globala.

In ultimii 5 ani, datorita suportului consistent oferit de companii luminate si de liderii lor, un numar de peste 100 de tineri a beneficiat de studiul si oportunitatea competitiilor de la Cannes Lions, Dubai Lynx sau Eurobest.

Tempo, Coca-Cola si Impression Graphics sunt partenerii traditionali ai Scolii.

Cei mai multi tineri expati romani, activi in domenii creative peste granita au trecut prin sistemul de selectie, competitie sau pregatire oferit de The Alternative School.

Global Superachiever Award, Order of Merit in 2008 si 2009 la Marketing Academic Challenge, Gold la Roger Hatchuel in 2008, bronz la competitia Young Creatives – print sau locul 3 la competitia pentru juniori de la Golden Drum sunt distinctii obtinute de tinerii romani conectati la vibratia si programele The Alternative School for Creative Thinking.

Despre MODERN MEDIA GROUP S.R.L.

Inspired este un concurs de idei, national, obiectiv si transparent, care promoveaza si sustine viitorul profesional al tinerilor talentati din Romania. Lansat in 2007, concursul este un proiect de CSR al Modern Media Group, editura de reviste de specialitate destinate industriei textile si de confectii din Romania (Dialog Textil, Ghid Textil, Infomoda) si industriei constructiilor (Constructiv).
Roxana Balan – roxana.balan@canneslions.ro sau 0744 10 50 15
Roxana Ionescu – roxana.ionescu@mmg.ro sau 0722 109 600

www.canneslions.ro / www.canneslions.com
www.thealternativeschool.com / www.thealternativeschool.com/blog
www.concurs-inspired.ro