Conferinta OpenAgile Romania 2011, 2 Noiembrie, Bucuresti

BUCURESTI - 17 octombrie 2011

Comunicat tip General in Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Conferinţa OpenAgile a ajuns la cea de-a treia ediţie în România. Anul acesta, tema conferintei este "Build a great team" si evenimentul propune soluţii Agile și Lean pentru software de calitate şi excelenţă în afaceri.

www.openagile.ro

www.openagile.ro

 Agile și Lean oferă o filozofie pe baza căreia se pot construi modele de organizare a echipelor, care dau rezultate în întreaga lume. Puterea acestui mod de gândire este crearea unei culturi care duce la excelență atât în organizarea internă, cât și în produsele pe care le construim pentru a răspunde nevoilor reale ale clienților și utilizatorilor. 

Maria Diaconu, coach Agile & Lean, Mosaic Works

Sub titlul Build a great team, a treia ediţie OpenAgile aduce practicieni Agile și Lean de renume internaţional, care vor dezvălui soluţiile găsite de-a lungul timpului pentru a-şi îmbunătăţi productivitatea şi calitatea produselor software. Scopul conferinţei este ca fiecare participant să descopere tehnici eficiente, pe care le poate aplica imediat în propriul proiect sau în cadrul companiei pentru rezultate cât mai bune.

OpenAgile va avea loc în 2 noiembrie 2011, în București. Vorbitorii vor răspunde la câteva întrebări frecvente:

- cum îi conving pe clienți să fie mai cooperanți?

- cum îmi conving echipa de business să gândeasca Lean și Agile?

- cum îmi conving managerii să devină mai Agile?

- cum îmi conving colegii din echipa de dezvoltare să se auto-educe?

OpenAgile iți oferă șansa să discuți cu speakeri internaționali, lideri în IT software și mod de organizare, dezvoltatori, testeri și manageri pasionați de ceea ce fac și, pe scurt, este o ocazie unică de a împărtăși sau a găsi răspunsuri la problemele de zi cu zi. În sesiunea Open Space poți prezenta sau propune teme de discuție la alegerea ta (http://openagile.ro/event-types/open-space/). Printre vorbitori se vor regăsi experimentaţii coach-i Agile David Hussman de la DevJam și Jurgen Appelo, inițiatorul comunității Agile Lean Europe. 

„Agile și Lean oferă o filozofie pe baza căreia se pot construi modele de organizare a echipelor, care dau rezultate în întreaga lume. Puterea acestui mod de gândire este crearea unei culturi care duce la excelență atât în organizarea internă, cât și în produsele pe care le construim pentru a răspunde nevoilor reale ale clienților și utilizatorilor.” – declară Maria Diaconu, practicant şi coach Agile & Lean de la Mosaic Works, unul dintre organizatorii conferinţei.  

Principalele domenii abordate în cadrul evenimentului vor fi: Organizare (Management), Software Craftmanship (Subiecte tehnice pentru dezvoltatori) şi Quality Assurance (Agile Testing şi subiecte tehnice pentru testeri).  

Conferinţa se adresează în principal industriei software din România, inclusiv integratorilor şi proiectelor de mentenanţă software: factori de decizie, manageri de proiect, lideri de echipe, testeri, programatori, web designeri, ingineri de sistem, precum şi tuturor celor interesaţi de IT&C. Sunt bineveniţi şi clienţi ai companiilor de software care doresc să înţeleagă domeniul pentru o colaborare mai bună cu furnizorii lor, precum şi profesori, personal academic sau membri ai mass-media.  

Adiacent conferinţei, David Hussman şi Jurgen Appelo îşi vor împărtăşi experienţa privind diverse practici de manangement și Agile în cadrul unor training-uri care vor avea loc în Bucureşti, 3-4 Noiembrie http://openagile.ro/category/workshops/ .

Conferinţa OpenAgile România este promovată cu ajutorul partenerilor media Blogu.lu, GeekMeet.ro,  Balaur.ro, Lucrez.in/IT, Joobs.ro, Method & Tools, CalendarEvenimente.ro, ITStiri.ro, How to Web, ComunicateDePresa.ro, Club It&C, ANIS, Byblos-Agora.

Despre OpenAgile:Conferinţa este organizată de Agile Works (www.agileworks.ro), comunitatea Agile din România şi Mosaic Works (www.mozaicworks.com), firmă specializată în îmbunătăţirea organizării şi calităţii proiectelor software şi creşterea eficienţei echipelor dezvoltatoare de software.  

Mai multe informaţii şi înregistrare la eveniment - vizitaţi site-ul conferinţei www.openagile.ro.

Coordonator: Maria Diaconu – maria.diaconu@mozaicworks.com

Despre Mosaic Works

www.mozaicworks.com