O non-conferință IT cu program stabilit de către participanți

BUCURESTI - 8 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie, Cursuri

Live site

08.04.2013, București. Mozaic Works organizează în perioada 30-31 mai 2013 I T.A.K.E. unconference, primul eveniment software din Europa Centrală și de Est în cadrul căreia nu contează tehnologia folosită (Java, PHP, .Net, Ruby, node.js,...), ci principiile care stau la baza scrierii / producerii de software. Această non-conferință inedită va avea loc în București.
I T.A.K.E. înseamnă Innovation. Technology. Awarness. Knowledge. Excellence

 Am creat I T.A.K.E. pentru ca dezvoltatorii de software din Europa Centrală să fie expuși la idei excepționale din domeniu. Fiecare sesiune propusă în cadrul conferinței este legată de practici tehnice pe care le promovăm ca parte esențială a bagajului de cunoștinte a unui dezvoltator software. Încurajăm toți vorbitorii să inoveze în prezentările și worshopurile lor. Credem în împărtășirea cunoștințelor; am pornit comunități locale Agile, Lean și Software Craftsmanship în România cu acest scop. 

Maria Diaconu, CEO al Mozaic Works

I T.A.K.E. încurajează participanții să profite de o atmosferă deschisă propice pentru a face schimb de experiență. Programul este gândit astfel încat să le faciliteze participanților învătarea de tehnici noi pentru a fi mai eficienți și pentru a aduce mai multă valoare prin activitatea lor zilnică. 

Cinci sesiuni paralele au fost gândite de către organizatori pentru a optimiza învățarea. Acestea permit în orice moment găsirea unui subiect de interes. Ceea ce face special acest eveniment, care este mai degrabă denumit “unconference”, este faptul că programul a trei dintre sesiuni este făcut de către participanți. La începutul fiecarei zile, aceștia își exprimă interesele în funcție de care sesiunile sunt organizate. Participanții sunt cei care se asigură că subiectele de interes pentru ei vor fi dezbătute. Organizatorii se asigură că aceștia au toate condițiile necesare pentru desfășurarea diverselor activități din cadrul sesiunilor.

Alături de noi vor fi vorbitori cu experiență din industria software. Aceștia vor veni atât din Europa, cât și din America: SUA, Finlanda, UK, Belgia, Bulgaria, Franța și România.

Evenimentul I T.A.K.E. este conceput, prin cele 5 sesiuni paralele, în scopul de a diversifica tipurile de activități: Speaking, Workshops, Product Development, Open Space și Kata Lounge. Aceasta din urma este inovația organizatorilor de la Mozaic Works, fiind gândită pentru a permite programatorilor să practice în cele două zile diverse tehnici pentru a deveni mai performanți. Toate sesiunile sunt bazate pe cod:

Speaking. Nu ne vom concentra pe tehnologii specifice, ci pe cele mai bune practici esențiale în orice tehnologie: Java, PHP, .Net, Ruby, node.js, etc. Participanții vor învăța de la unii dintre cei mai buni practicieni din domeniu.

Workshops. Participanții vor lucra în grupuri, cu ajutorul facilitatorilor experimentați. Subiectele abordate vor fi: arhitectură, programare, testare, dar și subiecte de interes pentru manageri. De asemenea, activitățile vor fi legate de testare unitară, tehnici pentru creșterea eficienței și îmbunătățirii codului existent.

Product Development. Un produs  nou va fi creat de către participanți. Pe parcursull zilei, trecând prin mai multe versiuni, acesta va fi crescut de la zero la o variantă utilizabilă. Aplicația va fi utilă pentru toți participanții conferinței. Oricine dorește poate să își aducă aportul pentru intervale de timp de cel putin jumătate de oră. Încurajăm participanții să dea feedback rapid legat de funcționalitățile care sunt adăugate în produsul nou creat.

Kata Lounge. Diverse probleme vor fi lansate către participanții care aleg această sesiune. Ei vor alege una dintre ele pentru a începe să o rezolve. Scopul este ca într-un timp limitat aceștia să folosească cele mai bune practici. Persoane cu experiență le vor da de-a lungul zilei sugestii pe baza codului scris. Cel mai bun cod va fi premiat.

Open Space. Subiecte de discuție pot fi propuse de către participanți. Ei sunt cei care vor face programul acestei sesiuni. Vor avea loc discuții în paralel, cei interesați fiind liberi să participe la mai multe sesiuni, în functie de atracția lor față de subiect.

Printre vorbitorii de la eveniment se află:

Rebecca Wirfs-Brock, editorialist al revistei IEEE și o binecunoscută și  respectată practiciană în domeniul programării orientată pe obiecte. Este autorul cărții “Object Design: Roles, Responsibilities, and Collaborations” (2003) și a “Designing Object Oriented Software” (1990). Cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, Rebecca va împărtăși din vastele ei cunoștinte participanților conferinței.

Sandro Mancuso este fondator al “London Software Craftsmanship Community” și autor al cărtii “Software Craftsmanship: Professionalism Pragmatism Pride”. În prezent este director și software craftsman la UBS Investment Bank unde scrie cod, are grijă de calitatea aplicațiilor, este mentor al dezvoltatorilor și ajută echipele din întreaga lume să producă software de calitate.  Sandro va fi alături de noi la evenimentul I T.A.K.E. și, cu peste 15 ani de experiență, va ghida participanții spre noi practici în domeniu.

Radu Marinescu este profesor de ingineria sistemelor de calcul la Universitatea Politehnica din Timișoara. Autor al “Object Oriented Metrics in Practice” (2006), crede cu tărie că rezultatul cercetărilor trebuie folosit de către practicienii din domeniul software. În anul 2006 a primit premiul “IBM Eclipse Innovation Award” pentru ideea lui de a evalua calitatea design-ului software-ului. În 2009 a fost premiat cu “IBM John Backus Award” pentru eforturile sale pentru a îmbunătății productivitatea programatorilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mosaic-works/o-non-conferin-a-it-cu-program-stabilit-de-catre-participan-i