Expozitie de fotografie la Muzeul National al Satului 'Dimitrie Gusti'

BUCURESTI - 25 septembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

PIETRELE PETREI, autoare arh. Mihaela Arsene
29 septembrie-20 octombrie 2009

Pietrele Petrei
Expoziţie de fotografie - arh. Mihaela Arsene

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” împreună cu Ambasada Regatului Haşemit al Iordaniei şi Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional organizează în perioada 29 septembrie – 20 octombrie 2009 expoziţia de fotografie „Pietrele Petrei”, semnată de arhitect Mihaela Arsene.

Expoziţia oferă publicului un parcurs selectiv al sitului arheologic din sudul Iordaniei, aflat în patrimoniul mondial al UNESCO şi inclus recent între cele 7 noi minuni ale lumii, relevând spectaculosul unei arhitecturi profund originale desfăşurată în decorul teatral şi fantastic al Petrei.

Din momentul redescoperirii ei de către Johannes Burckhardt în 1812, fosta capitală a nabateenilor – Petra – a produs şi continuă să producă o impresie unică asupra vizitatorilor ei, păstrând mistere încă nerevelate.

Despre spectacolul oferit de Petra ne vorbeşte cu ajutorul imaginilor Mihaela Arsene:

„Îmi place să călătoresc singură, iar apoi să le împărtăşesc impresiile celorlalţi prin cuvinte, dar Petra nu putea fi povestită decât în culori, aşa cum am încercat cu această expoziţie.
Este o călătorie care începe cu un drum sinuos amintind de drumurile altădată procesionale, în care oboseala însoţită de aşteptare şi nelinişte se împletea cu misterul. Trecem apoi de poarta care pare blocată de Al-Kazneh pentru a descoperi scenografia de amploare a spaţiilor colorate. Călătoria se sfârşeşte lângă idolii nabateeni, alături de înaltul loc al sacrificiului, unul dintre locurile care ocrotea oraşul ce-şi crease propria lume între stânci.
Este o aventură pe urmele oamenilor care descoperiseră formele şi culorile pietrei, care însufleţiseră deşertul ... o trecere prin Petra şi o invitaţie la uimire.”

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 29 septembrie 2009, orele 16:00, la Sala Gheorghe Focşa, din şoseaua Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucureşti.
Expoziţia va rămâne deschisă până la 20 octombrie 2009.

Program de vizitare: luni şi marţi - închis
miercuri - duminică: 11:00 - 19:00.

Partener general: BRD – Group Societe Generale
Parteneri media: Cocor Media Channel, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Jurnalul Naţional, Agerpres
Parteneri: RATB, RNMR


Biroul Relaţii Publice:
Roxana-Magdalena Oprea
021.317.91.03, interior 143

Despre Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Muzeul Satului este locul unde poti strabate Romania in cateva ore, te poti intalni cu traditia, te poti bucura de o plimbare inedita prin lumea satului re seomanesc.
Muzeul Satului face parte din sufletul bucurestenilor care isi regasesc aici radacinile si uneori puritatea pierduta a lumii de miracol care a fost satul romanesc - acel loc in care se afla, pentru cei mai multi dintre noi, casa bunicilor si implicit casa povestilor frumoase ale copilariei.

Muzeul National al Satului 'Dimitrie Gusti'
Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021.317.91.06/int. 143
www.muzeul-satului.ro
roxana.magdalena.oprea@gmail.com