Cea de-a opta întâlnire din cadrul programului Înainte şi după dinozauri, 'Dezvoltarea imperiului', sambata, 10 mai si duminica, 11 mai, la Muzeul National de Geologie

BUCURESTI - 6 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Geologie organizează sâmbătă, 10 mai şi duminică, 11 mai, în trei grupe, între următoarele intervale orare 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30 şi 14.00 - 15.30, cea de-a opta întâlnire “Dezvoltarea imperiului”, din cadrul programului Înainte şi după dinozauri.

În cadrul acestei întâlniri, “Dezvoltarea imperiului”, copiii vor face cunoştinţă cu o altă perioadă geologică, Jurasic, în care apar plantele cu flori, se dezvoltă grupul dinozaurienilor care cuceresc toate mediile. În mări şi oceane se dezvoltă reptile precum Ichtiozaurii, Plesiozaurii şi Mozazaurii, iar pe uscat dinozaurienii ierbivori din grupul Sauropodelor şi cei carnivori din grupul Teropodelor. Diplodocus sau Brachiosaurus sunt patrupede ierbivore de talie mare care populează planeta. Stegosaurus este un reprezentant al ierbivorelor prevăzut cu armură osoasă spinală şi codală, iar Allosaurus sau Megalosaurus sunt dintre reprezentanţii carnivori cei mai de temut ai perioadei.
În cadrul atelierului copiii vor încerca să redea prin tehnica japoneză de pliere a hârtiei (origami) un dinosaurian al acestei perioade.
“Înainte şi după dinozauri” se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 – 7 ani şi îşi propune să îmbine partea ştiinţifică cu activitatea practică, de natură creativă, care le va pune la încercare originalitatea şi îndemânarea, astfel încât copiii vor putea asimila aceaste informaţii “în joacă” şi vor avea la finalul fiecărei întâlniri un produs artistic.
Preţul unui bilet este de 3 RON de persoană iar participarea se face prin înscriere la numărul de telefon 212.89.52 sau la adresa de mail : madalina@geology.ro.

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Mădălina Nailia, referent Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Geologie
Telefon: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/cea-de-a-opta-intalnire-din-cadrul-programului-inainte-si-dupa-dinozauri-dezvoltarea-imperiului-sambata-10-mai-si-duminica-11-mai-la-muzeul-national-de-geologie