Fosilele, urme de plante si animale vertebrate la Muzeul National de Geologie

BUCURESTI - 17 aprilie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sambata, 21 aprilie, la Muzeul Naţional de Geologie se desfasoara tema „Fosilele, urme de plante si animale vertebrate” din cadrul proiectului scolar „Pamantul pe intelesul celor mici”. Datorita solicitatilor foarte mari de participare la acest program, prima intalnire are loc in intervalul orar 12.00 – 13.30, iar cea de-a doua intre orele 14.00 - 15.30.

Lectia din luna aprilie prezinta, pe intelesul copiilor, explicarea stiintifica a evolutiei animalelor vertebrate, de la pesti la tetrapode si pana la om. Fosilele gasite in stratele geologice sunt dovezile acestei evolutii. Pe baza lor oamenii de stiinta au reconstruit animale disparute care au reprezentat trepte pe scara evolutiei.
In cadrul lectiei desfasurata la Muzeul National de Geologie vor fi prezentate multe asemenea animale preistorice iar copiii vor fi incantati sa afle ca stra-stramosii nostri aveau coada, inotau sau alergau pe patru picioare.
Proiectul Pamantul pe intelesul celor mici se desfasoara lunar si se adreseaza claselor din ciclul primar care au în programa lectii de stiinte ale naturii si stiinte ale pamantului. Participarea claselor la lectiile lunare se face prin inscriere prealabila.
Pentru solicitările individuale atelierul se desfasoara in cea de-a treia sambata din fiecare luna, de la orele 12.00.
Taxa de participare este de 2,5 RON/persoană.
Rezervarile se fac la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.

Parteneri media: Compact, Sapte Seri, Comunicatedepresa.ro, Apropo.ro, Clopotel.ro, Lumea Copiilor, Orar, Citybaby.ro, Onlinegallery.ro, Lilliput
Parteneri promovare: RATB

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Madalina Ivan, referent Relatii Publice
Muzeul National de Geologie
Tel: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/fosilele-urme-de-plante-si-animale-vertebrate-la-muzeul-national-de-geologie