În perioada 18 - 20 aprilie are loc la Muzeul Naţional de Geologie 'Târgul de Florii'

BUCURESTI - 15 aprilie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Geologie organizează în perioada 18 – 20 aprilie Târgul de Florii, expoziţie cu vânzare de podoabe, cristale şi geme.

În cadrul acestei expoziţii cu vânzare vor fi prezentate podoabe realizate din pietre semipreţioase şi cristale. De asemenea, vor fi expuse eşantioane de cristale, geme şi roci aparţinând colecţionarilor Asociaţiei Mineralogilor Paleontologilor şi Gemologilor Amatori din România.
Florile de mină şi gemele reprezintă fără excepţie unicate, ca şi operele de artă, care însă nu pot fi contrafăcute în nici un fel. Perfecţiunea cristalelor şi estetica eşantionului, raritatea speciilor minerale, asociaţia de minerale, dimensiunea cristalelor, habitusul şi forma agregatelor şi, în final, culoarea mineralelor reprezintă criterii care pot da o imagine pe cât de frumoasă pe atât de profesională manifestării găzduite de Muzeul Naţional de Geologie.
Expoziţia este deschisă zilnic, în perioada 18 – 20 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Preţul de acces este de 6 lei/adult şi 3 lei/redus.

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Mădălina Nailia, referent Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Geologie
Telefon: 212.89.52
madalina@geology.ro