Invazia uscatului, pe 9 şi 10 februarie, la Muzeul National de Geologie

BUCURESTI - 4 februarie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Geologie organizează sâmbătă, 9 februarie şi duminică, 10 februarie, în trei grupe, între următoarele intervale orare 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30 şi 14.00 - 15.30, cea de-a cincea întâlnire din cadrul programului Înainte şi după dinozauri.

În cadrul acestei întâlniri „Invazia uscatului” copiii vor face cunoştinţă cu o altă perioadă geologică, Carboniferul, şi cu primii locuitori terestri.
În Carbonifer asistăm la o explozie a vegetaţiei terestre, formele vegetale extrem de simple din perioada anterioară evoluând în păduri de ferigi arborescente care au dezvoltat medii propice pentru alte organisme şi s-au constituit în resurse de hrană pentru celelalte vieţuitoare. Printre primele animale care-şi găsesc locul în noul mediu se numără artropodele şi vetebratele. Copiii vor face cunoştinţă cu miriapode, scorpioni, prima insectă zburătoare de talie gigantică şi cu rivalii acesteia: amfibienii.
“Înainte şi după dinozauri” reprezintă un modul al programului Era Dinozaurilor, program derulat de către Muzeul Naţional de Geologie în perioada noiembrie 2006 – iulie 2007.
Proiectul se adreseaza copiilor cu vârste cuprinse între 4 – 7 ani şi îşi propune să îmbine partea ştiinţifică cu activitatea practică, de natură creativă, care le va pune la încercare originalitatea şi îndemânarea, astfel încât copiii vor putea asimila aceaste informaţii “în joacă” şi vor avea la finalul fiecărei întâlniri un produs artistic.
Modulul îşi propune să le transmită copiilor un set de informaţii ştiinţifice minimale pe care participanţii şi le vor însuşi în cadrul aplicaţiei unde creativitatea şi îndemânarea copiilor vor fi elementele de bază.
Preţul unui bilet este de 3 RON de persoană iar participarea se face prin înscriere la numărul de telefon 212.89.52 sau la adresa de mail : madalina@geology.ro.


Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Mădălina Nailia, referent Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Geologie
Tel: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/invazia-uscatului-pe-9-si-10-februarie-la-muzeul-national-de-geologie