Proiectul şcolar 'Pământul în trei cuvinte: mineale, roci, fosile' din octombrie, la Muzeul Naţional de Geologie

BUCURESTI - 15 octombrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Geologie desfăşoară din luna octombrie proiectul şcolar „Pământul în trei cuvinte: minerale, roci, fosile”. Proiectul se adresează claselor din ciclul primar care au parcurs în anul 2007 - 2008 programul „Pământul a treia planetă de la Soare” şi care doresc să continue colaborarea cu Muzeul Naţional de Geologie.

„Pământul în trei cuvinte: minerale, roci, fosile” îşi propune o abordare mult mai apropiată de domeniul Ştiinţelor Pământului.
Proiectul este structurat în opt lecţii şi conceput dintr-o parte teoretică şi o parte aplicativă. Lecţiile se vor desfăşura atât într-o manieră interactivă prin care se va verifica în permanenţă cunoştinţele acumulate şi stabilirea periodică a nivelului de desfăşurare a lecţiei cât şi prin studiu individual şi observare directă a mineralelor, rocilor şi fosilelor. Metoda didactică aleasă – identificarea proprietăţilor şi tipurilor de minerale, roci şi fosile prin observare directă – stimulează elevii să lucreze pe baza deducţiei logice şi chiar să poată defini singuri termeni geologici altminteri greu de înţeles şi reprezentat.
Lecţia din luna octombrie „Terra – lumea pe care o descoperim” este o scurtă recapitulare a cunoştinţelor acumulate de elevi în proiectul precedent şi se va desfăşura interactiv printr-o comparaţie permanentă între forma iniţială a planetei Pământ şi forma actuală, insistând asupra structurii interne a Pământului.
Proiectul se desfăşoară pe parcursul a opt luni, din octombrie 2008 până în mai 2009, numai în zilele de luni şi vineri, în intervalul orar: 10.00 – 14.00.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numărul de telefon: 212.89.52
Costul biletului este de 3 lei/elev.

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Mădălina Nailia, referent Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Geologie
Telefon: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/proiectul-scolar-pamantul-in-trei-cuvinte-mineale-roci-fosile-din-octombrie-la-muzeul-national-de-geologie