Scurta incursiune in istoria Pamantului

BUCURESTI - 16 mai 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sambata, 19 mai, la Muzeul National de Geologie se desfasoara tema „Scurta incursiune in istoria Pamantului” din cadrul proiectului scolar „Pamantul pe intelesul celor mici”. Datorita solicitatilor foarte mari de participare la acest program, lectiile se desfasoara in urmatorul interval orar 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30 si 14.00 - 15.30.

“Scurta incursiune in istoria Pamantului” incearca sa le dea copiilor posibilitatea sa descopere singuri care au fost etapele principale din sirul celor 4,5 miliarde de ani ai batranei Planete, oferindu-le atat in cursul prezentarii cu imagini, cat si in cadrul traseului prin salile de stratigrafie, cheile sau indicatorii de urmat in … lupta micului geolog cu timpul si cu spatiul. Astfel inarmati, copiii vor trece la o aplicatie in atelier unde vor recompune singuri sub forma unor diorame „peisajele” terestre sau acvatice, populate de fiinte disparute ale Paleozoicului, Mezozoicului, Neozoicului sau Cuaternarului.
In paralel, vor analiza ca niste adevarati geologi probele – fosile sau roci – din aceste ere. Fisele de completat ii vor conduce usor la: ordonarea corecta a diverselor organisme, in functie de aparitia lor, la datarea corecta a unor probe si la reconstituirea marilor sau uscatului care au existat candva pe teritoriul tarii noastre.
Proiectul Pamantul pe intelesul celor mici se desfasoara lunar si se adreseaza claselor din ciclul primar care au în programa lectii de stiinte ale naturii si stiinte ale pamantului. Participarea claselor la lectiile lunare se face prin inscriere prealabila.
Pentru solicitările individuale atelierul se desfasoara in cea de-a treia sambata din fiecare luna, de la orele 12.00.
Taxa de participare este de 2,5 RON/persoană.
Rezervarile se fac la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.

Parteneri media: Compact, Sapte Seri, Comunicatedepresa.ro, Apropo.ro, Clopotel.ro, Lumea Copiilor, Orar, Citybaby.ro, Onlinegallery.ro, Lilliput
Parteneri promovare: RATBDespre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Madalina Ivan, referent Relatii Publice
Muzeul National de Geologie
Tel: 212.89.52
madalina@geology.ro