Targul de Florii la Muzeul National de Geologie

BUCURESTI - 26 martie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 23 martie – 1 aprilie « Targul de Florii » expozitie cu vanzare, de minerale, fosile si geme.

Floriile deschid pentru toti romanii ortodocsi ciclul sarbatorilor pascale, care se incheie o data cu Inaltarea lui Iisus (la 40 de zile de la Sarbatoarea Pastelui). Evocind intrarea Mintuitorului in Ierusalim calare pe asin, intimpinat de o multime cu flori si ovatii, Floriile reprezinta in acelasi timp o sarbatoare in care elementele crestine si cele precrestine se imbina in mod fericit, rezultind traditii si obiceiuri extrem de pitoresti.

Denumirea populara a sarbatorii vine de la zeita romana a florilor, Flora - zeita reinvierii naturii – care era sarbatorita la 28 aprilie prin ramuri inverzite simbolizand renasterea naturii.

Targul de Florii este deschis zilnic, in perioada 23 martie – 1 aprilie, in intervalul orar 10.00 – 18.00. Pretul de acces este de 2,5 RON de persoana.

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Madalina Ivan, referent Relatii Publice
Muzeul National de Geologie
Tel: 212.89.52
madalina@geology.ro