Tranzitia de la viata marina la cea de uscat, sambata 2 februarie, orele 12.00, la Muzeul National de Geologie

BUCURESTI - 28 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Geologie organizează sâmbătă, 2 februarie, de la ora 12.00, cea de-a cincea întâlnire din cadrul programului Laboratorul timpului geologic.

În cadrul acestei întâlniri „Tranziţia de la viaţa marină la cea de uscat” copiii vor face cunoştinţă cu o altă perioadă geologică Silurianul. Deşi a durat „doar” 20 de milione de ani, Silurianul este foarte important din punct de vedere al apariţiei primelor plante de uscat de dimensiuni mici care nu aveau flori şi erau denumite criptogame vasculare. De asemenea, primele animale terestre îşi fac acum apariţia, în persoana miriapodelor. În apele mărilor, pe lângă peşti, artropode, melci, scoici, corali etc. îşi duceau viaţa şi primii peşti cu schelet osos dintre care, pe lângă toţi ceilalţi reprezentanţi actuali există şi o aşa numită „fosilă vie” – Coelacantus sau Latimeria. Copiii vor afla mai multe amănunte despre aceste moluşte şi despre tranziţia de la viaţa exclusiv marină la cea de uscat, de ce s-a produs această trecere şi care este importanţa ei în istoria Pământului.
Laboratorul Timpului Geologic se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, pentru care istoria vieţii pe Terra exercită o vie fascinaţie. Maniera abordată va fi aceea a unei călătorii fantastice în trecut unde vom face cunoştinţă cu animale şi plante care au populat Terra şi vom învăţa ce rol au jucat ele în evoluţia acesteia, până în ziua de azi.
Preţul biletului este de 3 RON. Numărul maxim de participanţi este de 30 de copii.
Participarea la acest program se face prin rezervare prealabilă la numărul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.


Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Madalina Nailia, Referent Relatii Publice
Muzeul National de Geologie
Tel: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/tranzitia-de-la-viata-marina-la-cea-de-uscat-sambata-2-februarie-orele-12-00-la-muzeul-national-de-geologie