Masa rotundă cu tema „Regina tuturor românilor. In memoriam Regina Maria”

BUCURESTI - 13 octombrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României la sediul acestuia din Calea Victiriei 12, ora 10.30 şi patronată de Ministerul Culturii şi Cultelor, manifestarea este prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la trecerea la cele veşnice a Suveranei.

Masa rotundă cu tema „Regina tuturor românilor. In memoriam Regina Maria”

Evenimentul îşi propune să evidenţieze câteva dintre momentele vieţii şi activităţii Reginei Maria în care personalitatea ei s-a manifestat plenar şi a strălucit luminând benefic România şi poporul român pe care l-a iubit, a încercat şi a reuşit să-l înţeleagă.
Nu întâmplător am ales ca dată a mesei rotunde 15 octombrie pentru că la 15 octombrie 1922 aveau loc la Alba-Iulia festivităţile încoronării Regelui Ferdinand şi Reginei Maria ca Suverani ai tuturor românilor, eveniment ce încununa jertfele românilor din timpul războiului reîntregirii, soldate cu realizarea Marii Uniri, atât de mult dorită de-a lungul veacurilor de români.
Invitaţi speciali la masa rotundă vor fi dr.Georgeta Filitti de la Institutul pentru Memoria Exilului Românesc, dr. Adrian Silvan Ionescu de la Institutul „Nicolae Iorga”, dr. Diana Mandache şi drd. Valentin Mandache de la London School of Economics and Political Science, moderator al manifestării fiind dr. Mioara Ioniţă de la instituţia gazdă, dar intervenţii se aşteaptă şi din partea specialiştilor sau a celor pasionaţi de subiect din rândul publicului.
La manifestare vor fi invitaţi şi membrii familiei regale române – Regele Mihai, Regina Ana, Principesa Margareta, Principele Radu.
Sponsorul mesei rotunde este Hotel Ramada-Majestic.

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Program de vizitare: Mi-Du 10-18, intrare libera ultima vineri a fiecarei luni.
Departamentul Educaţie Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Istorie a României
Tel. 021/315.82.07 int. 1008/1015, e-mail: edpr@mnir.ro

edpr@mnir.ro