Peste 13 000 de vizitatori la Muzeul National de Istorie a Romaniei in noaptea de 17 spre 18 mai, cu ocazia Noptii Muzeelor

BUCURESTI - 19 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul National de Istorie a Romaniei a dat piept cu mai mult de 13 000 de vizitatori sambata noapte, in intervalul orar cuprins intre 4 dupa-amiaza si 4 dimineata.

Peste 13 000 de vizitatori la Muzeul National de Istorie a Romaniei in noaptea de 17 spre 18 mai, cu ocazia Noptii Muzeelor

Vizitatorii nocturni au fost contorizati prin intermediul biletelor gratuite distribuite la intrarea in muzeu, personalul de la Casa de Bilete si de la supraveghere cerand « intariri » din partea muzeografilor si ghizilor de serviciu in acea noapte, nemaifacand fata fluxului mare de public.

Pana la miezul noptii, se inregistrasera 8 000 de vizitatori, in majoritate tineri cu varsta pana in 35 de ani dar si foarte multi straini.

Spunem peste 13 000 de persoane deoarece timp de o ora, in intervalul 1 – 2 noaptea, vizitatorii nu au mai fost contorizati din cauza epuizarii tuturor biletelor gratuite, dupa ora 2 reluandu-se distribuirea acestora.

Shop-ul muzeului a fost golit la propriu, vanzandu-se foarte multe carti postale, bijuterii, replici dupa piesele de patrimoniu si cataloage de expozitie – best seller-ul serii a fost catalogul expozitiei deschise recent « Orasele Romaniei. Sfarsit de secol XIX – inceput de secol XX » (500 de cataloage de acest fel au fost vandute in cateva ore).

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Editia de anul acesta a Noptii Muzeelor a fost un real succes la public pentru Muzeul National de Istorie a Romaniei, acest lucru datorandu-se in mare parte colaborarii intre cele 12 mari muzee bucurestene (initiativa apartinand Muzeului National de Arta al Romaniei) in ceea ce priveste mediatizarea intensa a evenimentului.


Dep. Educatie Muzeala - Relatii Publice
tel. 021/3158207/int.1008
fax 021/3113356
e-mail: pr@mnir.ro
direct@mnir.ro