Workshop-ul interdisciplinar “Arhitectură și Arheologie Experimentală” la Sultana-Malu Roșu (jud. Călărași)

BUCURESTI - 29 iulie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Educatie / Cultura

În perioada 29 iulie – 10 august 2016, pe situl arheologic de la Sultana-Malu Roșu, jud. Călărași, se desfășoară a VI-a ediție a workshop-ului interdisciplinar “Arhitectură și Arheologie Experimentală”.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași, Muzeul Municipal Călărași, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea (jud. Călărași).

Workshop-ul interdisciplinar “Arhitectură și Arheologie Experimentală” la Sultana-Malu Roșu (jud. Călărași)

Ediția de anul acesta își propune continuarea experimentelor legate de realizarea recipientelor ceramice eneolitice și cele privind arhitectura specifică comunităților Boian și Gumelnița. În plus, workshop-ul va continua experimentele privind alimentația populațiilor preistorice (procurare, prelucrare, consum) pe segmentul legat de scoicile de apă dulce și plante segetale și ruderale.

La acest workshop participă studenți de la Birkbeck University, London (UK), Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București (România), Facultatea de Istorie și Facultatea de Biologie din cadrul Universității București (România), precum și specialiști din cadrul Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Municipiului București și Muzeului Municipal Călărași.

Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului “Ecouri ale trecutului reflectate în prezent...O încercare de reconstituire a societății neolitice prin intermediul arheologiei experimentale – ARCHAEODROM” (contract 338/2014), finanțat de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) și implementat de către Muzeul Național de Istorie a României, Universitatea București și S.C. S&S Proiectare S.R.L.

Coordonatorul proiectului este dr. Cătălin Lazăr, specialist al Muzeului Național de Istorie a României (Secția Arheologie).

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Organizarea in parteneriat, la sediul altor muzee nationale din Capitala sau din tara, a unor expozitii sau evenimente culturale de anvergura, reprezinta o latura a activitatii Muzeului National de Istorie a Romaniei, data fiind situatia sa actuala (muzeul trece printr-un amplu proces de consolidare a cladirii si reorganizare a expozitiei de baza si a circuitului de vizitare, de mai bine de trei ani). Cu toate acestea, specialistii pregatesc pentru luna iunie o expozitie temporara despre perioada neagra a comunismului, avand in vedere succesul de care s-a bucurat expozitia din februarie despre dictatura ceausista, care a adunat peste noua mii de vizitatori intr-o luna.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/workshop-ul-interdisciplinar-arhitectura-si-arheologie-experimentala-la-sultana-malu-rosu-jud-calarasi