Dinozaurii de pe teritoriul Romaniei

BUCURESTI - 24 octombrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA “GRIGORE ANTIPA” va invita sa participati Duminica, 26 octombrie, incepand cu orele 11,00, la penultima prezentare din cadrul programului interactiv si interdisciplinar pentru copii si parinti - INTALNIREA de DUMINICA – editia 2008.

Titlul prezentarii din aceasta luna este 'Dinozaurii de pe teritoriul Romaniei' si urmeaza a fi sustinuta de catre doamna Rodica TITA, muzeograf. Conferinta se va derula sub forma unei prezentari în power point, bogat ilustrată şi accesibilă elevilor. Participantii vor afla informatii inedite despre dinozaurii care au supravietuit pe teritoriul Romaniei, adaptarile la mediul lor de viata, etc.

Tara Hategului era o insula in Marea Tethys, pe care traiau dinozauri de talie mica, acum 72 mil. ani. “Dinozaurii pitici”erau foarte buni alergatori (cei carnivori), iar dintre cei erbivori, familia cea mai numeroasa era Titanosauridae.

Una dintre descoperirile importante din ultimii ani a fost “dragonul cu aripi”. Acesta avea anvergura de 10-12 m, iar craniul masura 3-4 m lungime (cu cioc). Mai multe amanunte despre dinozaurii de pe teritoriul Romaniei, dar si multe altele, le vom afla pe parcursul intalnirii.

Aceasta prezentare va fi urmata de aplicatia practica prin care se urmareste fixarea si evaluarea cantitativa si calitativa a informatiilor asimilate de catre participanti si desigur, premierea celor mai activi copii. In finalul INTALNIRII, tot ca de obicei, se va anunta “tema pentru acasa” asociata prezentarii.

Sunt asteptati toti copiii curiosi cu varste cuprinse intre 7-14 ani, dar si toti cei care iubesc lumea disparuta a dinozaurilor.

Rezervarea locurilor se face la telefon 312.88.26 int. 119 sau pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro .

Costul participarii este de 4 RON/persoana, atat pentru adulti cat si pentru copii.

Parteneri : Cotidianul, www.mami.ro, www.parinti.com

Despre Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala 'Grigore Antipa' este o veche institutie culturala, de educatie si cercetare stiintifica. In ultima vreme muzeul se remarca prin dinamism, organizand manifestari inedite, interactive, pentru vizitatori de toate varstele.

Informatii suplimentare: Dr. Aurora Stanescu, autorul programului (tel: 312.88.26, int. 118; 0788.593.485 sau e-mail: auroras@antipa.ro )