EXPOZIŢIA de ANIMALE VII

BUCURESTI - 3 decembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

MUZEUL NAŢIONAL de ISTORIE NATURALĂ ”GRIGORE ANTIPA” invită publicul bucureştean să viziteze EXPOZIŢIA de ANIMALE VII, cea mai nouă, dar şi ultima expoziţie temporară din programul acestui an, dedicată celor mai spectaculoase rase de păsări şi mamifere crescute de către participanţii la concursurile naţionale şi europene de profil.

Expoziţia va fi deschisă în intervalul 4 – 7 decembrie, între orele 10,00-17,00 şi prezintă peste 150 de exemplare de găini de rasă, porumbei aparţinând diferitelor rase şi varietăţi coloristice, fazani, păuni, papagali şi iepuri din cele mai frumoase rase europene.

Evenimentul este organizat în colaborare cu „PAJURA” - ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE PĂSĂRI de RASĂ din Bucureşti şi Judeţul Ilfov, cu participarea ROMVAC COMPANY S.A. şi a Institutului de Biologie şi Nutriţie a Animalelor din Baloteşti şi are ca scop prezentarea raselor de păsări de importanţă economică şi ornamentală şi promovarea celor care au dispărut sau mai există în număr foarte mic în crescătoriile particulare din România. Un alt obiectiv al manifestării se leagă de dorinţa declarată a crescătorilor din Asociaţie de a câştiga noi membri, de a atrage tinerii spre frumoasa şi nobila practică a creşterii de specii, rase şi varietăţi de păsări şi mamifere.

Creşterea şi educarea oricărui animal viu este pe cât de dificilă pe atât de aducătoare de bucurie şi satisfacţie; creşterea şi înmulţirea unor rase şi specii de păsări, obţinerea de noi „linii” de păsări de rasă prin import de ouă ca şi conservarea purităţii raselor autohtone, ar permite o prezenţă mai activă a crescătorilor români la concursurile europene şi internaţionale, manifestări care, în multe ţări din lume, atrag anual mii de participanţi, dar şi un public numeros.

În cadrul expoziţiei se vor prezenta şi cele mai noi produse de farmacie veterinară dedicate creşterii şi îngrijirii animalelor, această manifestare fiind de interes nu numai pentru publicul larg, ci şi pentru toţi crescătorii particulari de păsări şi mamifere din România.

Informaţii de specialitate referitoare la rasele care vor fi expuse: Prof. Haralambie CÂRLOGEA, preşedintele Asociaţiei PAJURA, tel. 0746.111.432

Despre Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala 'Grigore Antipa' este o veche institutie culturala, de educatie si cercetare stiintifica. In ultima vreme muzeul se remarca prin dinamism, organizand manifestari inedite, interactive, pentru vizitatori de toate varstele.

Informaţii suplimentare: Dr. Aurora Stănescu, şef Secţie Relaţii publice, marketing cultural şi programe educative, telefon: 312.88.26, int. 137 sau 0788.593.485

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/expozitia-de-animale-vii