Festivalul Stiintelor la Muzeul ”Antipa”

BUCURESTI - 18 septembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Institutii Publice

În perioada 22 – 26 septembrie 2014, cu ocazia Festivalului Științelor din București, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă așteaptă cu o serie de evenimente speciale.

Festivalul Stiintelor la Muzeul ”Antipa”

Programul Festivalului Științelor din București:

Conferințe și ateliere :

 

- Luni, 22 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier - Insectele – experți criminaliști, prezintă drd. Lavinia IANCU

Cu ce se ocupă entomologia criminalistică? Cum se poate estima intervalul post-mortem? Ce sunt insectele necrofage și care este rolul acestora în cadrul investigației criminalistice?

 

- Marți, 23 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier - Misterioasa lume a himenopterelor, prezintă muzeograf Alexandra LEVĂRDĂ

Din ce este alcătuit corpul unei insecte? Ce insecte fac parte din ordinul Hymenoptera? Care este importanța acestui grup pentru om și natură? Unde și cum își contruiesc cuibul himenopterele?

 

- Miercuri, 24 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier - Vânători faimoși din lumea insectelor, prezintă cercetător științific dr. Elena IORGU

Ce arme ascunse au prădătorii din rândul insectelor? Cu ce se hrănesc libelulele? Cum vânează călugărițele și viespile? Care este rolul prădătorilor din rândul insectelor?

 

- Joi, 25 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier - Taxidermia între știință și artă, prezintă taxidermist Radu PANĂ

Ce este taxidermia? Care sunt etapele naturalizării animalelor? Unde și cum se păstrează un animal înainte de a fi naturalizat? Din ce este confecționat corpul artificial al animalelor naturalizate? Care este rolul taxidermistului în cadrul unui muzeu?

 

Intrarea la conferințele și atelierele din cadrul Festivalului Științei este gratuită! Capacitatea sălii este de 50 de locuri.

 

- Vineri, 26 septembrie 2014, între orele 19.00 și 23.00 – Noaptea cercetătorilor

Cu ce se ocupă un cercetător? Ce este o colecție știintifică? Cum se prepară insectele după standardele științifice și muzeale? Cum se pot identifica speciile de păianjeni? Ce echipamente sunt necesare în cadrul unei deplasări pe teren? Cum se realiză o electroforeză? Ce sunt paraziții externi ai păsărilor? Cum se pot identifica insectele după sunetele pe care acestea le produc? Ce deosebire există între păsări și mamifere?

 

Expoziția permanentă a Muzeului va fi închisă publicului, pe parcursul „Nopții Cercetătorilor”.

 

Cu ocazia Festivalului Știintelor, în perioada 22-26 septembrie 2014, vizitatorii care răspund întrebărilor chestionarului din Muzeu, au șansa de a câștiga albume cu piese și exponate din colecțiile științifice. Regulamentul concursului poate fi consultat pe www.antipa.ro

 

Detalii :  pe www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”

Informaţii suplimentare despre programele de educație ale Muzeului: Florentina Purdescu, e-mail: florentinap@antipa.ro, 0729.074.127

 

 

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, Avantaje, Revista Baby, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, EduRomania – Portalul educației din România.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/festivalul-stiintelor-la-muzeul-antipa