Natura și orașul

BUCURESTI - 26 septembrie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri, Institutii Publice

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București vă invită la conferința „Natura și orașul”, susținută de către domnul Dr. Philippe Clergeau, profesor de ecologie la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris și specialist în ecologie urbană și teritorială.

Natura și orașul

Conferința va avea loc vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Membru al unor prestigioase consilii științifice naționale și internaționale, Dr. Philippe Clergeau a primit numeroase distincții științifice, printre domeniile sale de cercetare fiind și studiul relațiilor dintre ecologie și planificarea urbană, precum și gestionarea speciilor invazive. Distinsul profesor subliniază în cadrul lucrărilor sale importanța și funcțiile biodiversității ca motor al urbanismului durabil, activitatea sa de cercetare concentrându-se în principal pe metodele de îmbunătățire a biodiversității urbane.

„Pentru a atinge durabilitatea ecosistemelor urbane, orașul nu se mai poate mulțumi cu urbanismul actual, ci trebuie să integreze în mod fundamental biodiversitatea și serviciile ecologice pe care aceasta le furnizează. Deși există reglementări tehnice, referitoare la poluare, la ambianța estetică și calitatea mediului de viață citadin, doar o reconsiderare a locului naturii în oraș poate face ca aspecte cum ar fi creșterea densității urbane a automobilelor să fie acceptabile”, susține Prof. Dr. Philippe Clergeau.

Dacă doriți să aflați cât de important este rolul naturii și, prin urmare, al biodiversității plantelor și animalelor pentru un oraș, vă așteptăm să participați la această conferință!

Participarea la eveniment este gratuită! Conferința va fi susținută în limba engleză. Rezervarea, în limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Conferința este organizată în parteneriat cu BRD-Groupe Société Générale, Bucharest Science Festival, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă, Asociația Parcul Natural Văcărești, Image Factory, EFdeN, ECOTIC și cu Romania Green Building Council.

Parteneri media: MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.