Au inceput inscrierile la concursul mass-media SALUT !

BUCURESTI - 7 septembrie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Prima competitie mass-media din Romania pe teme legate de migratie ia startul astazi, 7 septembrie 2015! Organizatorul concursului SALUT ! este Fundatia ICAR, organizatie care, de peste 20 de ani, acorda gratuit servicii medicale, psihologice, sociale si consiliere juridica victimelor torturii, relelor tratamente si incalcarii drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt fosti detinuti politici, refugiati, solicitanti de azil, migranti fara documente si alti migranti.

Au inceput inscrierile la concursul mass-media SALUT !

La concurs pot participa jurnalisti din presa scrisa , audiovizuala sau online , angajati ai unei organizatii de presa sau jurnalisti freelance, precum si bloggeri. Participantii pot inscrie in competitie articole print sau online publicate in limba romana, in media tiparita sau online (bloguri si site-uri de specialitate – jurnalism, migratie, cultura, drepturile omului etc.), materiale video si materiale audio difuzate pe un post radio /TV romanesc, in intervalul 1 iulie 2014 – 1 noiembrie 2015.

Categorii de concurs:

 

Inscriere:

    Nu exista taxa de inscriere, participarea este libera.Inscrierile se fac electronic. Participantii vor trimite la adresa concurs@icarfoundation.ro, direct sau prin transfer online, urmatoarele: copii ale materialelor depuse pentru concurs: inregistrare, scan/fotocopie, link (cu dovada datei de publicare); formularul de inscriere completat (se poate descarca de pe site-ul icarfoundation.ro si de pe pagina de facebook a proiectului, www.facebook.com/SALUT.ICAR; un scurt CV.Un participant se poate inscrie la mai multe categorii de concurs si poate inscrie cel mult 2 materiale la fiecare categorie.

Participantii vor primi confirmarea inscrierii pe adresa de e-mail furnizata.

Juriu

Articolele/materialele inscrise in concurs vor fi evaluate de un juriu format din cinci membri: doi jurnalisti, un reprezentant al comunitatilor de migranti din Romania, un reprezentant al organziatorului si un reprezentant al unei organizatii internationale in domeniul migratiei.

 

Premii

Premiile oferite in cadrul concursului mass-media SALUT! au o valoare totala de 2.200 de euro. Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda Premiul categoriei si doua mentiuni.

Premiul categoriei: un aparat din categoria electronice (unul dintre cele de mai jos), diploma si materiale promotionale

    Aparat fotoTabletaLaptopCamera video

 

Mentiune: diploma si materiale promotionale (sapca, tricou, pix etc.)

 

Castigatorii premiilor oferite in cadrul acestui concurs nu au posibilitatea de a primi contravaloarea in bani a premiilor sau schimbarea acestora cu alte bunuri si nici nu pot solicita schimbarea caracteristicilor obiectelor acordate ca premii.

Premiile vor fi oferite in cadrul unei ceremonii care va fi organizata in data de 10 decembrie 2015, in Studioul Horia Bernea al MNTR.

Pentru detalii, criterii de participare, tematica de concurs si alte informatii importante, va rugam sa cititi cu atentie regulamentul de concurs, disponibil pe site-ul Fundatiei ICAR, pe site-ul MNTR si pe pagina de Facebook a proiectului.

 

Calendarul concursului:

    7 septembrie – 7 noiembrie: inscrierea materialelor in concurs8 noiembrie – 8 decembrie: evaluarea materialelor, jurizare10 decembrie – ceremonia de decernare a premiilor

 

Competitia de fata este parte a proiectului SALUT – Suntem Acasa in locul Unde Traim, derulat de Fundatia ICAR, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman (MNTR), in perioada 1 iulie 2015 – 29 februarie 2016, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Va asteptam!

Succes!

 

 

Persoana de contact: Dan Ivanescu – tel. 0732 065 411

 

Despre Muzeul Taranului Roman

Muzeul National al Taranului Roman se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Este un muzeu national, patronat de Ministerul Culturii. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte.