Mosii de Toamna - Targ la MTR

BUCURESTI - 19 octombrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada 20 – 21 octombrie 2007, Muzeul Taranului Roman va invita sa participati la Targul Mosii de Toamna (Mosii lui Samedru). Pe langa diversitate culturala, MTR aduce si diversitate gastronomica cu degustare de produse traditionale din toate regiunile tarii. Colaci, covrigi, branza, nuci, mere, must... si multe specialitati traditionale din Bucovina, Maramures si Transilvania menite sa va faca partasi la placerile nebanuite ale gustului.

Mosii de Toamna - Targ la MTR

Produsele taranului roman, de la ceramica si fluiere pana la branza de burduf si colaci, vor fi expuse in curtea muzeului (intrarea prin Strada Monetariei).

Va asteptam la gratare cu pastrama de oaie de la Plescoi, must pregatit in fata dumneavoastra, degustare de vinuri alese, muzica veche.

Orar:

Sambata, 20.10.2007, de la 10:00 la 18:00

Duminica, 21.10.2007, de la 10:00 la 15:00

Intrarea este libera.

Evenimentul este organizat de Muzeul Taranului Roman, in colaborare cu Clubul Taranului si Asociatia Culturala Macondo.

Parteneri media: Cotidianul, 24-Fun, Time Out Bucuresti, Radio Romania Actualitati, comunicatedepresa.ro, onlinegallery.ro

Parteneri: AFCN, Primaria Sectorului 1, RATB, Metrorex

Despre Muzeul Taranului Roman

Puteţi afla cîte ceva despre ţăranul român şi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu Naţional de Arte şi Tradiţii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roşie de pe Şoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteşte peste 90 000 de obiecte ţărăneşti: icoane, troiţe, cruci, ceramică, ţesături, costume, podoabe... O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziţii cu pronunţat caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseţea, simplitatea, puterea....într-o formulă muzeografică modernă şi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.

Telefon : 317 96 60
info@muzeultaranuluiroman.ro