Targul de Florii la MTR

BUCURESTI - 8 aprilie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada 10 – 12 aprilie, intre orele 10 si 19, e prilej de tocmit si de stat la povesti cu mesterii, de plimbat, de admirat si de targuit.

Targul de Florii la MTR


Este o traditie in mai toate zonele tarii sa se tina targ in preajma Floriilor, inainte de Paste, ca tot omul sa se innoiasca si sa isi cumpere cele trebuincioase pentru intampinarea marii sarbatori a Invierii.
La mult asteptatul Targ de Florii de la Muzeul Taranului Roman vor veni si in acest an mesteri din toata tara cu oua incondeiate, icoane, pristolnice, scoarte si blide, lemn, ibrice de alama, impletituri, ii si tot felul de cusaturi. Nu vor lipsi nici cozonacii, pasca, mierea, acadelele si nuga, turta dulce si kurtos kolacs.


Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)


Parteneri: Romfilatelia, Cocor MediaChannel, METROREX, RATB,
Parteneri media : 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Smart FM, Port.ro, Hot News, Observator cultural, Ziua

Despre Muzeul Taranului Roman

Puteţi afla cîte ceva despre ţăranul român şi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu Naţional de Arte şi Tradiţii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roşie de pe Şoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteşte peste 90 000 de obiecte ţărăneşti: icoane, troiţe, cruci, ceramică, ţesături, costume, podoabe... O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziţii cu pronunţat caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseţea, simplitatea, puterea....într-o formulă muzeografică modernă şi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.

021 317 96 60
info@muzeultaranuluiroman.ro