Targul de Florii la Muzeul Taranului Roman

BUCURESTI - 26 martie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

30 martie – 1 aprilie, de la zece la sase... la Sosea, pe Kiseleff 3.

Targul de Florii la Muzeul Taranului Roman

Cam 150 de mesteri cu icoane, pristolnice, scoarte si blide, lemn, impletituri, cusaturi si-nflorituri... Piata cu miere, flori si ierburi de leac... Peste la gratar si la ceaun. Loc de batut palma si baut aldamasul. Tuica, bere sau suc de mere.

Oua muncite, impestrite... prin targ si in expozitie la Scoala Satului. Dar din dar se face Rai, expozitie de icoane pe sticla, pe lemn si xilogravuri din colectia dr. Corneliu Anton Ciobanu.

Ciocarlia, Sarba pompierilor, Breaza lui Matache, Caruta postei, Hora martisorului, Sarba expozitiei... adica Ariile noastre nationale cu taraful (de oras al) lui Valentin Albesteanu prin targ si in concert la sala.

Colinde si Povestiri de Florii, Simion Florea Marian featuring Dan Bordeianu. Tropaiele. Teatru de papusi MTR si invitatii lor Jocul de acasa. Concurs de incondeiat oua pentru copii.

Pentru detalii vizitati www.muzeultaranuluiroman.ro.
Bilet: intreg 4 RON, cu reducere (elevi, studenti, pensionari) 2 RON.

Parteneri media: 24 FUN, Radio Guerrilla, Cotidianul, Tabu, Time Out Bucuresti, Radio Romania Actualitati, comunicatedepresa.ro, onlinegallery.ro.
Parteneri: RATB, Metrorex.
Sponsor: Bucegi.

Despre Muzeul Taranului Roman

Puteţi afla cîte ceva despre ţăranul român şi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu Naţional de Arte şi Tradiţii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roşie de pe Şoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteşte peste 90 000 de obiecte ţărăneşti: icoane, troiţe, cruci, ceramică, ţesături, costume, podoabe... O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziţii cu pronunţat caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseţea, simplitatea, puterea....într-o formulă muzeografică modernă şi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.

Relatii Publice
Muzeul Taranului Roman
Soseaua Kiseleff nr. 3
tel/fax 317.96.60
info@muzeultaranuluiroman.ro