Invata sa citesti rapid - Curs de Citire Fotografica, 3-4 decembrie 2011

BUCURESTI - 10 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

In weekendul3-4 decembrie va fi organizat la Bucuresti, Curs de Citire Fotografica (PhotoReading) – www.myphotoreading.ro - susţinut de Connie Larkin, unul din cei trei instructori romani certificati de Learning Strategies. Cursul se desfasoara intre orele 09:00 si 17:00, timp in care participantii invata tehnica de PhotoReading. In acest interval, ei citesc 4 carti si mai multe articole.

Connie Larkin, Instructor PhotoReading

Orice material scris va fi parcurs de 3 pana la 10 ori mai repede, cu un nivel de inţelege crescut. De exemplu, participantul va avea abilitatea de a citi o carte pe zi si de a reţine mai mult decat prin citirea obisnuita.

Connie Larkin

Cursul de PhotoReading este un program de citire si invatare accelerat, in care vechea paradigma a cititului este inlocuita cu o noua abordare a materialului scris. Bazele cursului constituie rezultatele cercetarilor din ultimii 30 de ani, in neurostiinta.

Tehnica de PhotoReading poate fi descrisa pe scurt drept un protocol pentru cele doua extraordinare abilitati pe care creierul uman le are:

1)      capacitatea imensa de depozitare a mintii subconstiente.

2)      un mecansim capabil sa acumuleze informatii la nivel subconstient intr-un ritm extrem de rapid, numit in psihologie „procesorul preconstient”.

Capacitatile creierului sunt majoritatea subconstiente si practic nelimitate. Iar procesul de acumulare a informatiilor in mod subconstient este mult mai rapid si mai sofisticat decat gandirea si invatarea constienta, controlata, care reprezinta procesul de invatare primit in scoala.

In urma cercetarilor sale realizate in cadrul Laboratorului de Cercetare Cognitiva a Universităţii Tulsa, Dr. Pawel Lewicki a aratat ca informatiile intra in memorie prin canale care sunt independente de constient si implica o organizare mai avansata si mai complexa structural decat ce poate manui gândirea controlata de conştient. Procesorul preconstient este responsabil cu administrarea acestor canale. El este implicat in operatii cognitive de nivel inalt precum codarea, interpretarea stimulilor, tragerea concluziilor si declansarea reactiilor emotionale- toate sunt esentiale in actul citirii.

Rezultate

Mailuri, rapoarte, dosare, vor fi parcurse mult mai repede, cu mai multa focusare si într-un mod mult mai relaxat.

Ce face ca citirea fotografica sa fie mai eficienta decat citirea obisnuita:

In mod obişnuit citim liniar, cuvant cu cuvant, propozitie cu propozitie. Insa creierul nostru nu  functioneaza asa. El functioneaza dinspre intreg inspre parţi. Prin photoreading cuprindem intregul material deodata, citind in ritmul de o pagina pe secunda, apoi aprofundam partile. Este mult mai uşor si mai natural pentru creierul nostru sa absoarba informatia in acest mod.

In citirea obisnuita materialul se parcurge o singura data. Prin photoreading se parcurge de cel putin cinci ori, astfel se creeaza o familiaritate crescuta cu materialul citit. Datorita acestei familiaritati informatiile citite sunt mai aproape de cititor si astfel el retine mai mult din ele si le va folosi mai usor.

In şcoala am invatat sa citim intr-un mod pasiv, avand doar cartea in fata si rareori scriind ceva intr-un caiet. Daca e o carte tehnica, mai greoaie sau care nu ni se pare foarte interesanta, e un chin de citit. Ne oboseste, ne enerveaza, o parcurgem greu si probabil nici nu retinem prea mult din ea. Prin photoreading insa, citim într-un mod activ; construim harti, desenam, avem carioci si creioane colorate. Totul devine mult mai fun si mai uşor.

Prin citire obisnuita, materialul este parcurs cu aceeasi viteza: 200 cuvinte pe minut sau 100 de cuvinte pe minut, citire analitica. De aceea lucrurile devin monotone si in plus, se acorda acelaşi timp informatiilor nefolositoare ca celor care ne intereseaza cu adevarat. Stiti regula 80-20? 80% din informatia de valoare dintr-o carte se gaseste in 20% din paginile ei. Prin photoreading veti stii exact unde e informatia valoroasa din orice carte si va veti axa pe ea, acordand putin timp paginilor “de umplutura”. Asta pentru ca viteza la care se fotociteste este de 25.000 de cuvinte pe minut. Asadar, foarte repede se primeste o imagine de ansamblu a cărtii si a partilor valoroase din ea.

In 1986, Learning Strategies Corporation compania lui Paul Scheele, cel care a pus la punct sistemul - a devenit acreditata ca Scoala Privata de catre Departamentul Educatiei din statul Minnesota, SUA. In conformitate cu legislatia statului, cursurile pentru imbunatatirea abilitatilor de citire puteau fi predate numai de profesori adecvat pregatiti la o institutie acreditata de Stat.

Connie Larkin este unul din cei trei instructori romani certificati de Learning Strategies pentru a conduce cursul de PhotoReading. Desi acest curs există în Romania doar de doi ani, Connie este implicata in cursuri de dezvoltare personala din 1983. Este Executive Coach si are o experienta uriasa, conducand de-a lungul timpului cursuri si seminarii pentru mii de oameni.

Cursul de PhotoReading dureaza doua zile, sambata si duminica, intre 09:00 si 17:00, timp in care participantii invata tehnica de PhotoReading. In acest interval, ei citesc 4 carti si mai multe articole.

Mai multe detalii despre curs si despre modalitatile de inscriere gasiti pewww.myphotoreading.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/my-photoreading/invata-sa-citesti-rapid-curs-de-citire-fotografica-3-4-decembrie-2011