Românii au ales să petreacă Sf.Valentin pe Valea Prahovei sau în Europa

BUCURESTI - 12 februarie 2009

Comunicat tip General in Turism

După sărbătorile de iarnă a venit şi luna îndragostiţilor în care românii celebrează sărbătoarea iubirii pe 14 februrie. În ciuda faptului că este o sărbătoare importată, românii nu se dau la o parte atunci când vine vorba de a profita de această ocazie şi de a-şi lua o pauză printr-o vacanţă de un week-end.

Românii au ales să petreacă Sf.Valentin pe Valea Prahovei sau în Europa

Conform unei analize iTurism, românii au ales ca destinaţie de vacanţă cu ocazia Sf.Valentin Europa sau Valea Prahovei.

Cele mai solicitate destinaţii în ţară au fost cele de pe Valea Prahovei, iar în topul celor mai dorite locuri de vacanţă pentru Sf. Valentin primele trei poziţii sunt ocupate de staţiuni montane după cum urmează : Predealul(fruntaşul clasamentului), după care urmează Poiana Braşov iar locul trei este adjudecat pentru Sinaia. Pentru vacanţele din staţiunele prahovene turiştii trebuie să plătească între 100-300 de euro.
Dar există şi vizitatori interesetaţi şi de locurile ce ocupă următoarele poziţii precum : Sighişoara (4), Băile Herculane(5), Sibiu(6 ), Braşov(7), Mamaia (8) , Staţiunea de odihnă şi tratament Durau (9) şi Argeş (10).

În ceea ce priveşte turismul extern, cele mai râvnite locuri de către români ,în care îşi doresc să petreacă clipe romantice şi de neuitait în compania persoanei iubite, sunt : Paris şi Veneţia.
Pentru astfel de solicitării turiştii au fost nevoiţi să achite agenţilor de turism o sumă între 300-400 de euro.
Pe poziţia a treia din topul celor mai solicitate destinaţii externe pentru Sf. Valentin s-a clasat Budapesta. Iar o diferenţă mică de oferte locul patru a fost ocupat de Viena. Iar următoarele locuri au fost ocupate de Roma (5), Londra(6), Praga (7), Atena (8),Dubai (9) şi Nisipurile de Aur (10).
Dintre destinaţile amintite mai sus pe turismul extern cea mai scumpă nu este Parisul după cum ne-am fi aşteptat ci Londra deoarece are un zbor lung , astfel un pachete către Marea Britanie ajunge la 600 de euro.

Clasamentul a fost relizat prin analiza informaţilor din din portalul www.iturism.ro şi cu ajutorul agenţilor de turism Lup Travel, OzHolidays şi Infinity Travel.

Despre My Web Master

www.iturism.ro
info@iturism.ro
info@mwm.ro