World Book Day in Romania

BUCURESTI - 5 martie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

NAUTILUS sarbatoreste pentru prima data in Romania WORLD BOOK DAY, pe 6 martie.

World Book Day in Romania

Importatorul de carte in limba engleza NAUTILUS, membru asociat al Booksellers Association of the United Kingdom and Ireland, sarbatoreste pentru prima data in Romania World Book Day, alaturi de toti iubitorii de carte din Marea Britanie, Irlanda si din tara noastra.
La indemnul UNESCO, majoritatea tarilor au decis sa sarbatoreasca Ziua Internationala a Cartii pe 23 aprilie, in timp ce Marea Britanie si Irlanda - la inceputul lunii martie, pentru ca organizatorii doreau sa fie siguri ca va cadea intr-o zi de scoala cand copiii si tinerii pot sa participe la activitatile organizate. Sarbatoarea isi are originea in Catalonia unde, inca de acum 80 de ani, exista obiceiul de a darui celor dragi carti si flori, de ziua Sf. George.
Anul acesta, World Book Day implineste 11 ani si se doreste a fi un eveniment important, in contextul in care 2008 este declarat in Regatul Unit Anul National al Cititului.
Noi am ales sa sarbatorim ambele evenimente (si 6 martie, si 23 aprilie), sa incurajam lectura tot timpul anului. Pentru editia aceasta ne-am hotarat sa oferim tuturor celor care comanda joi, 6 martie, carti de pe site-ul nostru (www.nautilus.ro) o reducere de 10%, iar celor care vin personal la libraria noastra din Bucuresti, Str. Arh. Ion Mincu, o reducere de 20%.
Va asteptam cu bratele deschise la World Book Day. De ce? Pentru ca, asa cum spune si sloganul evenimentului, Reading is Cool!

Despre Nautilus Prodim SRL

NAUTILUS importa si distribuie carti si multimedia in limba engleza din Marea Britanie si SUA din 1997, fiind organizatorul lansarii volumului 5 al seriei Harry Potter in Romania si co-organizatorul evenimentelor care au insotit aparitiile urmatoarelor volume. Romanele fantasy si SF in limba engleza ocupa in loc important in oferta NAUTILUS, ca si restul cartilor, alese din oferta celor mai mari edituri din Marea Britanie si SUA: carte pentru copii si adolescenti, literatura clasica, moderna si contemporana, romane istorice, politiste, albumele de arta, carti de arhitectura si design, tarot, cursuri interactive de invatare a limbilor strine, dictionare si enciclopedii.

Nautilus Prodim SRL
Doina Hanu, director
Str. Arh. Ion Mincu 17, Sector 1, 011356 Bucuresti
Tel: 021/2225030, Fax 021/2230037
nautilus@nautilus.ro