Romanul conduce o masina germana second hand, produsa dupa anul 2000

BUCURESTI - 14 decembrie 2011

Comunicat tip General in Auto, Media / Publicitate, Internet

Romanii prefera in continuare autoturismele fabricate de catre producatorii germani. Atat masinile noi cat si cele second hand sunt plasate pe primele 3 locuri in topul achizitiilor viitoare, conform studiului anual realizat de platforma online Auto .ro si compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Romanul conduce o masina germana second hand, produsa dupa anul 2000
 Prin intermediul acestui studiu ne-am propus sa prezentam o imagine relevanta asupra pietei auto din Romania, a obiceiurilor si intentiilor romanilor pentru perioada urmatoare. Tinand cont si de rezultatele studiului, Auto.ro implementeaza in mod constant instrumente care sa faciliteze atat procesul de tranzactionare, cat si serviciile conexe din zona auto.

Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro

Volkswagen este de departe autoturismul preferat al romanilor, 36.8% dintre respondentii studiului indicand aceasta marca drept principala optiune de achizitie. Tot o marca germana ocupa si locul al doilea in topul intentiei de cumparare, 23% dintre cei care doresc o masina noua sau second-hand in perioada imediat urmatoare aleg Opel. Pe locul al treilea se situeaza marca BMW cu 18.7%.

In urma studiului s-a constatat ca masinile germane se afla si in topul detinatorilor de masini second hand . Majoritatea sunt produse dupa anul 2000 si parcurg peste 10.000 km anual. O alta concluzie a studiului este ca tinerii cauta cu precadere autoturisme second hand in mediul online si targuri auto, in timp ce persoanele mai in varsta apeleaza la parcurile auto si anunturile in ziar.

“Analiza Pietei Auto 2011” este al treilea raport anual dezvoltat de Auto.ro in parteneriat cu Daedalus Millward Brown. Studiul a fost realizat in perioada mai-octombrie 2011, pe un esantion reprezentativ din punct de vedere demografic de 26.525 respondenti cu varsta de peste 18 ani. Metoda de cercetare folosita a fost sondajul online.

In urma rezultatelor obtinute, s-a constatat ca intentia de cumparare in perioada analizata vis-a-vis de anul 2010 a inregistrat o crestere semnificativa de 15% in cazul autoturismelor second hand, in timp ce intentia de cumparare a unei masini noi a inregistrat o scadere de 10% fata de anul precedent. Modalitatea de tranzactionare preferata este cea prin intermediul internetului, respectiv a site-urilor specializate, pretul si starea tehnica fiind principalii factori in luarea deciziei de cumparare.

In urma analizarii datelor furnizate de AutoIndex , instrument de masurare a pietei auto second hand , reiese ca pretul mediu al unui autoturism rulat a inregistrat o scadere de 9.6% in perioada ianuarie - noiembrie 2011, scadere normala pe fondul crizei economice care a afectat si in anul 2011 piata auto nationala.

„Colaborarea dintre Auto.ro si Daedalus Millward Brown a ajuns la a treia editie si are ca scop analiza pietei auto romanesti. Utilizand metodologia de cercetare CAWI, Daedalus Millward Brown a realizat culegerea datelor, analiza acestora, precum si o parte din prezentarea analizei de piata pe baza chestionarelor completate de vizitatorii site-ului Auto.ro", a mai precizat Laurentiu Serghie, Partener al firmei Daedalus Millward Brown.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/netbridge-development/romanul-conduce-o-masina-germana-second-hand-produsa-dupa-anul-2000