Comenzi online cu livrare la domiciliu: de ce dă click românul, deficienţele / beneficiile vânzărilor online din România

BUCURESTI - 13 februarie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

Un studiu realizat în România în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012 arată că opt din zece persoane care fac cumpărături online plătesc la livrarea coletului, date confirmate şi de statistica portalului NetPizza.ro , primul serviciu de comenzi mancare online cu extindere şi în afara Bucureştiului.

PeterMarkon, NetPizza.ro - comenzi mancare online

“Câştigul de timp este un factor important de decizie pentru cumpărătorii online. Noi (NetPizza.ro) de fapt nu livrăm doar pizza, mai degrabă furnizăm o grămadă de timp liber clienţilor noştri“

Peter Markon, NetPizza.ro

- Comenzi “ţeapă”, plata prin card, deficienţele  şi beneficiile comenzilor online -

Un lucru pozitiv ar fi ca, în ciuda prejudecăţilor, nu se fură atât de mult online, pe cât cred şi vorbesc oamenii despre acest lucru.

“Din fericire numărul comenzilor  ‘ţeapă’ este nesemnificativ în mediul online, pe baza statisticii noastre din perioada 2008-2012, am avut numai câteva cazuri pe plan naţional

– declară Peter  Markon, asociat la NetChelner SRL, firma ce rulează serviciul www.NetPizza.ro - livrări de mâncare tradiţională, chinezească, japoneză respectiv pizza la domiciliu, prezentând oferta a peste 100 restaurante din vreo 7 judeţe din ţară.

“Se pare că suntem pe calea cea bună către maturizare” – adaugă Markon, “aici ne ajută şi providerii de internet din ţară, care îşi fac treaba lor, răspunzând prompt solicitărilor primite la adresele lor de ‘abuse’.

Experienţa noastră ne arată că cei care se aventurează pe net şi încearcă să plaseze comenzi ‘ţeapă’ online, se lasă de această  ‘distracţie’ imediat după prima somaţie primită din partea providerului de internet.

E bine de ştiut că internetul nu este chiar anonim, cum crede lumea, adresele IP ne pot conduce uşor la infractori”.

"Plata prin card este un fel de calcâi al lui Achile pentru vânzările online din România. Deşi sunt extrem de puţini respondenţi care au cunoştinţă de vreo situaţie de fraudă la plata online cu cardul, există o lipsă cronică de încredere în a plăti cu cardul pe internet", declară Daniel Enescu, director general Daedalus Group.

"Chiar şi în cazul celor care plătesc online, doar una din trei persoane a plătit vreodată cu cardul pe internet", a explicat Enescu. Studiul despre barierele de achiziţie online a produselor şi serviciilor în România a fost realizat pe un eşantion de 1.550 de repondenţi din mediul urban şi rural de către Daedalus Millward Brown.

Pe de altă parte, principalele motive pentru care se cumpără online sunt legate de confortul pe care această modalitate de achiziţie o oferă: livrarea la domiciliu (79.9%), posibilitatea de a cumpăra la orice oră (72.1%) şi câştigul de timp (69.8%). Un motiv important în achiziţia online îl joacă şi posibilitatea de a returna produsul fără justificări (34.1%). Acest atribut este asociat mult mai puternic cu magazinele online decât cu cele tradiţionale.

“Câştigul de timp este un factor important de decizie pentru cumpărătorii online” – afirmă Markon Peter, “noi (NetPizza.ro)  de fapt nu livrăm doar pizza, mai degrabă  furnizăm o grămadă de timp liber clienţilor noştri“

Despre NetPizza

NetPizza.ro este primul serviciu online de comenzi mancare, pizza cu livrare la domiciliu cu extindere si in afara Bucurestiului, functionand din 2008.

Portalul ofera vizitatorilor posibilitatea de a comanda ONLINE mancarea lor preferata de la restaurantul lor preferat, prezentand oferta a peste 100 restaurante din tara.

NetPizza.ro, prin sistemul propriu de afiliere ( primul sistem de acest tip in Romania ) ofera si o posibilitate de castig de bani suplimentari proprietarilor de siteuri, bloguri (afiliatilor).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/netpizza/comenzi-online-cu-livrare-la-domiciliu-de-ce-d-click-romnul-deficienele-beneficiile-vnzrilor-online-din-romnia