Cererea puternica conduce la cresterea succesului FORTINET in Q3 / 2005

BUCURESTI - 26 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

FORTINET - Liderul incontestabil de piata pe segmentul solutiilor unificate de securitate (Unified Threat Management) si singurul furnizor de sisteme hardware firewall antivirus construite pe platforma ASIC si destinate protectiei in timp real a retelelor de calculatoare - a anuntat vanzari record pentru trimestrul 3/2005.

Cererea puternica conduce la cresterea succesului FORTINET in Q3 / 2005

Pe perioada trimestrului al treilea 2005, Fortinet a livrat clientilor din intreaga lume peste 21.000 de unitati, incluzand produsele FortiGate si FortiMail precum si platformele de management FortiManager si FortiLog. Pe baza acestei cresteri puternice in numarul livrarilor de echipamente, vanzarile trimestriale s-au situat la nivele record, regiunea Americii de Nord generand o crestere de aproximativ 100% anual.

In trimestrul 3 din 2005, compania a castigat clienti importanti din domeniul Enterprise si ISP, pe masura ce Fortinet a continuat sa cucereasca aceste segmente de piata si a primit numeroase certificari si premii. In acelasi timp a inceput livrarea unui nou motor antivirus ce imbunatateste securitatea si performanta si care a fost anuntat de curand.

Printre succesele semnificative din domeniul afacerilor si industriei se numara:
- castigarea de intreprinderi cheie si clienti MSSP -- In trimestrul 3 2005, Fortinet a castigat clienti cheie in intreaga lume in domeniul enterprise si MSSP - incluzand aici un contract pentru furnizarea a peste 1400 de sisteme FortiGate incheiat cu Politia Nationala din Taiwan, un contract de peste 1 milion de dolari cu un important service provider din Statele Unite si de asemenea un contract de cateva milioane de Euro cu intindere pe citiva ani cu provider de comunicatii de varf din Europa.
- peste 100.000 de sisteme livrate: In timpul trimestrului 3/2005, Fortinet a livrat unitatea FortiGate cu numarul 100.000, platforma completa de securizare a retelelor. De la aparitia acestora in 2002, cererea puternica si crescanda a pietei pentru produsele Fortinet a dus la o crestere semnificativa a pozitiei Fortinet pe piata mondiala a solutiilor de securitate.
- birouri globale in crestere -- Pentru a satisface cresterea cerintelor clientilor si a vanzarilor, Fortinet si-a deschis recent un nou headquarter in Sunnyvale, California. Noile birouri sunt de aproape doua ori mai spatioase comparativ cu vechile sedii si ofera facilitati de ultima ora in ceea ce priveste productia si expedierea echipamentelor precum si un centru de informare pentru clienti.
- numeroase premii in domeniul Corporate si Tehnologiei - La portofoliul impresionant de premii si certificari in domeniul tehnologiei, dezvoltarea companiei Fortinet, cererea puternica din partea pietei si tehnologiile inovative au adus companiei alte premii in acest trimestru:

1. liderul mondial in domeniul UTM (Unified Threat Management – solutii unificate de securitate) pentru al doilea an consecutiv, conform analistilor IDC
2. Desemnata numarul 4 in lista "Fast 50" a companiilor private a revistei Silicon Valley/San Jose Business Journal
3. Nominalizata in AlwaysOn "Top 100" Private Company
4. Nominalizata compania cu cresterea cea mai puternica din America in Entrepeneur "Hot 100"
5. A obtinut certificarea "NSS Aproved" pentru UTM, aplicatiile sale de firewall, antivirus, IPS, Web-filterring, VPN si anti-spam trecand teste riguroase
6. A obtinut si certificarea ICSA pentru Antivirus Cleaning si Desktop Antivirus Detection, ceea ce ridica la 7 numarul certificarilor ICSA; cel mai mare numar de certificari ICSA din intreaga industrie
7. A obtinut certificarea 100% a Virus Bulletin (VB) pentru produsul FortiClient Host Security

"Incasarile puternice din trimestrul al treilea reprezinta un indiciu a cererii puternice si crescande pentru produsele si serviciile de varf ale Fortinet, in mod special pe segmentele de intreprindere si provideri, acolo unde am identificat cea mai mare cerere" a comentat Ken Xie, fondator, presedinte si CEO al Fortinet, Inc. "In viitorul apropiat suntem determinati sa continuam sa gasim solutii la problemele complicate ale securitatii informatice folosind tehnologii puternic inovative precum noul nostru motor antivirus anuntat astazi, noi politici de securitate si dezvoltarea platformei noastre de produse. Fiind una din cele mai mari si avand una din cele mai rapide cresteri in istoria companiilor de securitate, Fortinet are toate premisele sa continue istoria sa de succes.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/netsafe-solutions-srl/cererea-puternica-conduce-la-cresterea-succesului-fortinet-in-q3-2005