Geometrie roti pentru orice tip de masina!

BUCURESTI - 17 octombrie 2012

Comunicat tip General in Internet

Poziţia vehiculului reprezinta conditia geometrica a tuturor componentelor ce contribuie la determinarea pozitiei rotilor in timpul deplasarii, fie aceasta in linie dreapta sau în curba.

Geometrie roti pentru orice tip de masina!

Efectuarea geometriei la rotile autovehiculului este una dintre operaţiunile cele mai importante pe care orice posesor de autovehicul trebuie sa o realizeze periodic, pentru a preveni aparitia de evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a unora dintre componentele sistemului de directie si suspensie.

Ca si unghiul caracteristic al rotilor, vehiculul trebuie sa satisfaca anumite conditii de simetrie si perpendicularitate pe axe. O cunoastere aprofundata a geometriei rotilor si a efectelor generate de conditiile de folosire a vehiculului este necesara pentru a se face o interpretare inteligenta a datelor furnizate de producator şi a tolerantelor aplicate. Pozitia geometrica poate fi verificata numai in timpul staţionarii.

Probleme la geometria rotilor duce la:
- traiectorie defectuoasa a autovehiculului pe carosabil
- eforturi suplimentare ale conducatorului auto in a mentine directia autovehiculului
- uzura rapida, prematura si neuniforma a anvelopelor
- consum excedentar de carburant
- uzura prematura a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de directie, cu implicatii directe in ceea ce priveste siguranta participantilor la trafic si implicand costuri apreciabile.

Se recomanda ca la momentul schimbarii oricarui element din cadrul sistemului de directie (bieleta, bucsa, pivot, capat de bara etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) sa se efectueze geometria rotilor, pentru corectarea eventualelor deficiente care apar odata cu aceste schimbari. De asemenea, la inlocuirea anvelopelor se recomanda echilibrarea acestora si efectuarea geometrie roti, stiut fiind faptul ca o anvelopa dezechilibrata conduce nu numai la uzura prematura a acesteia dar antreneaza dupa sine si uzura elementelor sistemului de directie si suspensie.

O geometrie auto computerizata este o operatiune care va asigura manevrabilitatea ridicata, siguranta, si nu in ultimul rand o viata mai lunga anvelopelor dumneavostra si consta in alinierea fata de directia de mers si una fata de cealalta.

La geometrie roti cu ajutorul echipamentelor computerizate se urmareste:
- unghiul de cadere al rotii
- unghiul de convergenta
- unghiul de inclinare a pivotului fuzetei.

Masina ta este pe maini bune la noi in service. Avem un service auto cu cele mai tari dotari tehnice unde automobilul tau este tratat cu cea mai mare atentie. Am investit si apreciem foarte mult angajatii si colaboratorii, oamenii cu ajutorul carora s-a construit imaginea noastra prin www.anvelope-janteauto.ro.

Despre netSEO

netSEO.ro ofera servicii complete de Optimizare site, Servicii PPC (Google Adwords), Design si Implementare site de prezentare, Magazin Online.Oferim servicii SEO de calitate, profesioniste pentru toti clientii nostri.Nu ne oprim pana nu ne atingem obiectivele stabilite la inceputul colaborarii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/netseo1/geometrie-roti-pentru-orice-tip-de-masina