5 factori de succes pentru a rezista recesiunii

BUCURESTI - 21 octombrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

New Elite Consulting si Universitatea London School of Management au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea liderilor din Romania prin programe de Leadership evolutiv. Acesta se bazeaza pe cinci factori de succes prin care firmele au rezistat si au evoluat chiar in conditiile recesiunii. Vizitati www.newelite.biz si downloadati gratuit raportul care prezinta in detaliu cei cinci factori.

In prima jumatate a anului 2010 Univestitatea London School of Management a realizat un studiu la nivel european pentru a identifica practicile de leadership care determina supravietuirea organizatiilor in conditiile crizei majore din economiile europene. Stim si simtim ca exista o schimbare majora in atitudini si practici de leadership datorate noilor realitati economice pe care le traim. Aceasta schimbare a adus la intelegerea ca una din valorile fundamentale ale evolutiei este gandirea inovatoare si ca ceea ce tine lucrurile adunate sunt aspiratiile in jurul caruia organizatia trebuie sa se concentreze.
Organizatiile supravietuitoare si cele care au evoluat se recunosc dupa urmatoarele trasaturi :
- Nu au `prapastii` intre nivelul de leadership si cel de executie,
- Anticipeaza si sunt confortabili cu schimbarile organizationale
- Investesc in training si dezvoltare apoi urmaresc rezultatele,
- Respecta angajatii si promoveaza valori bazate pe munca in echipa.
Studiul realizat in randul a peste 1500 de manageri, la nivel european a mai relevat urmatoarele 90% dintre cei intervievati au declarat ca practicile de leadership si management au devenit o prioritate in ultimii doi ani.
90% au o politica de training formala si planuri de dezvoltare si cariera
95% din organizatii au o structura de organizare de tip echipa.
60% din organizatiile de success isi instruiesc team leaderii si pentru a conduce efficient echipele, acest lucru nu se intampla de la sine.
Companiile din mediul de afaceri romanesc pot elimina rapid diferenta dintre popriile culturi organizationale si cele care asigura evolutia organizatiilor si a liderilor.
Firmele care au optat pentru programele de leadership evolutiv au constatat urmatoarele imbunatatiri :
-cresterea climatului motivational al managerilor
- reducerea costurilor operationale si a ciclurilor de vanzare,
- reducerea timpului de adaptare la schimbarile impuse de piata
- cresterea numarului de proiecte bazate pe gandirea inovatoare

Vizitati www.newelite.biz si downloadati raportul de leadership evolutiv impreuna cu alte resurse oferite gratuit.Despre New Elite Consulting

Pe baza conceptului de Leadership evolutiv New Elite Consulting a elaborat programe de assesment organizational, training pentru echipele de Board si lideri, sisteme de evaluare a performantelor.
Pentru o prezentare personalizata companiei dvs , contactati-ne !
Alina Pacea Sales manager
New Elite Consulting
www.newelite.biz

online@newelite.biz