Arkeia: noua versiune a Server Backup a fost lansata la CeBIT Hanovra. Un model inovativ de pret a fost introdus pentru afacerile pe servere Linux

BUCURESTI - 15 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Arkeia Corporation, furnizor internaţional de soluţii de enterprise backup şi recuperare pentru mediile bazate pe Linux, a anunţat recent la CeBIT 2005 un upgrade major al Arkeia Server Backup cu un nou şi inovativ model de preţ. Arkeia Server Backup, creat pe tehnologia Arkeia a fost dezvoltat special pentru multele IMM-uri şi structurile organizaţionale cu servere centralizate Linux.

Alături de noile opţiuni pentru Version 2, Arkeia a dezvăluit de asemenea noua structură de preţ pentru Arkeia Server Backup care este prima dintr-o serie de furnizori importanţi de software de backup. Creat pentru a oferi o valoare corectă determinată de volumul de date, modelul de preţ a fost dezvoltat pentru IMM-uri căutându-se o soluţie foarte sofisticată de backup pentru un preţ bazat pe nevoi.

La fel ca în versiunile anterioare, Arkeia Server Backup este compatibilă cu toate dispozitivele importante de stocare pe bandă magnetică şi cu numeroase tehnologii media de stocare pe bandă magnetică.

"Arkeia Server Backup poate scala de la protecţia câtorva gigabytes de date valoroase până la terabytes de informaţie " a declarat Arkeia CEO Phil Roussel, "Un model de preţ bazat pe un volum de date a fost alegerea firească pentru a oferi un cost corect multor utilizatori ai noştri, de la companii mici la cele mijlocii."

"Poziţia în consolidare a Arkeia pe piaţa de Linux backup este condusă de tehnologia solidă şi gândirea inovativă precum noul model de preţ bazat pe volumul de date," a spus Peter Gerr, senior analyst, Enterprise Strategy Group. "Arkeia Server Backup este o soluţie care merită o atenţie deosebită pentru IMM-uri şi organizaţiile care caută o soluţie profesională de backup cu opţiuni avansate şi care rămâne uşor de implementat şi folosit."

Opţiunile Arkeia Server Backup şi interfaţa java usor de folosit o fac una dintre cele mai intuitive soluţii de backup de pe piaţă. Utilizatorii cu un minim de cunoştinţe de calculatoare pot beneficia acum de o Fereastră (Wizard) complet integrată pentru set up uşor al operaţiilor de bază.

În calitate de versiune de reţea puternică, Arkeia Server Backup oferă:
•Administrare şi operare de la distanţă
•Backup simultan şi paralel şi operaţiuni de recuperare
•Management automat multi-flow
•Backup-uri totale şi diferenţiale
•Backp-uri interactive, diferite şi planificate
•Interfaţă de calendar pentru gestionarea backup-ului planificat, incluzând excepţii de backup
•Comenzi de înainte şi după backup
•Memotizare a istoriei backup
•Vizualizări de log per backup, recuperare sau vizualizări complete
•Trimitere raport de backup prin email
•Recuperare de tip Point-in-time
•Recuperare cu redirecţionare a datelor
•Modul Disaster Recovery

Arkeia Server Backup are de asemenea plug-in-uri care pot gestiona online backup pentru aplicaţiile de date cum sunt Oracle, MySQL, PostgreSQL, DB2, Lotus, Open-Xchange (incluzând SLOX) şi LDAP.

Arkeia a fost prima companie care a oferit o soluţie profesională de backup de reţea pentru platforma Linux. Cu o instalare de bază de 100.000 de soluţii, Arkeia este lider pe piaţa de Linux backup, oferind o arie vastă de distribuţii suportate şi arhitecturi.

Pentru a recunoaşte contribuţia miilor de utilizatori Linux care şi-au oferit din timpul şi expertiza lor ţelului de a face din Linux o alternativă viabilă la OS, Arkeia va face disponibilă o versiune gratis pentru ediţia de volum de date rază mică a Arkeia Server Backup.

Despre new media Agency

Despre Arkeia Corporation

Arkeia Corporation este unul din liderii în furnizarea de soluţii de backup de reţea pentru departamente şi afaceri de mărime medie care folosesc Linux. Arkeia oferă software de protecţie a datelor creat pentru a uşura viaţa administratorilor de sistem prin punerea la dispoziţie a unei tehnologii eficiente la un preţ competitiv.

Printre produsele oferite sunt Arkeia Network Backup,Arkeia Server Backup. Mai sunt disponibile şi module de recuperare a informaţiei şi plug-in-uri de hot backup pentru Oracle, DB2, Lotus, MySQL şi MS-Exchange.

Produsele Arkeia de protejare a datelor sunt folosite de peste 100.000 de utilizatori în întreaga lume, între care 4.000 sunt corporaţii. Arkeia Corporation este o companie privată cu birouri în Carlsbad, California şi Paris, Franţa.

Despre Grupul Romsym

Romsym Data este distribuitor autorizat al produselor Arkeia în România.

Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:
Alin Zăinescu
new media Agency
Tel./Fax: 021 211 31 26
alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/arkeia-noua-versiune-a-server-backup-a-fost-lansata-la-cebit-hanovra-un-model-inovativ-de-pret-a-fost-introdus-pentru-afacerile-pe-servere-linux1