Cea mai recentă actualizare Red Hat Enterprise Linux demonstrează valoarea abonării. Consumatorii primesc opţiuni de securitate înainte de termenul stabilit

BUCURESTI - 10 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Red Hat, Inc. (Nasdaq:RHAT), furnizorul lider al lumii de soluţii de open source pentru companii a anunţat recent disponibilitatea Red Hat Enterprise Linux 3 Update 3. Accesibil prin intermediul Red Hat Network, actualizarea prezintă câteva îmbunătăţiri de securitate care erau menite iniţial a fi oferite la începutul anului 2005, disponibile aşadar cu câteva luni înainte de termenul programat. Cu această actualizare Red Hat demonstrează valoarea în creştere furnizată via abonare la Red Hat Enterprise Linux.

"Modelul de dezvoltare open source cuplat cu modelul de afaceri de abonament creează o combinaţie unică pentru consumatori în aceea că opţiunile, actualizările şi upgrade-urile sunt furnizate în timp," a spus Brian Stevens, vice president of Operating Systems Development at Red Hat. "Inovaţia rapidă cu furnizarea constantă înseamnă că toţi consumatorii pot beneficia de câştigurile de performanţă şi din îmbunătăţirile de securitate pe măsură de acestea devin diponibile."

Red Hat Enterprise Linux 3 a fost lansat în toamnă, 2003. Pentru a furniza cel mai bun mix de tehnologie şi stabilitate, Red Hat a creat produsele Red Hat Enterprise Linux 3 utilizând un o abordare kernel hibrid: caracteristicile de la kernel-ul Linux 2.6 care vor fi de mare valoare clienţilor instituţie/comercial şi ISV-urile care au fost readuse pentru folosire cu cel mai nou si mai stabil kernel Linux 2.4. În consecinţă produsele Red Hat Enterprise Linux sunt oferite cu kernel-uri care sunt foarte stabile şi furnizează de asemenea multe dintre caracteristicile de performanţă şi scalabilitate ale kernel-ului 2.6.

De la lansarea iniţială a Red Hat Enterprise Linux, abonaţii au primit actualizări precum dispozitivul suport SATA, suport ul Intel® EM64T şi layer-ul de execuţie IA-32 pentru procesoarele Intel® Itanium® 2. Cel mai nou update, Red Hat Enterprise Linux 3 Update 3 se axează pe securitate.

Opţiunile de securitate ale Red Hat Enterprise Linux 3 Update 3 includ:
•Caracteristici exec-shield şi PIE (Position Independent Executable) care oferă protecţie împotriva diverselor tipuri de ameninţări de securitate bazate pe super-scrierea informaţiei în memorie.
•Suportul NX (No Execute) a fost extins de la procesorul Intel® Itanium® 2 pentru a include procesoarele Intel® x86, Intel® EM64T şi AMD64. Tehnologia NX restricţionează executarea codului programelor în zone specifice de memorie prevenind astfel multe vulnerabilităţi
Aceste caracteristici sporesc securitatea sitemelor Red Hat Enterprise Linux, reducând astfel în mod semnificativ abilitatea hacker-ilor de a declanşa executarea codului compromiţător.

Red Hat Enterprise Linux 3 Update 3 oferă de asemenea numeroase alte îmbunătăţiri incluzând support pentru serverele IBM POWER5 şi repararea a diverse bug-uri.
Red Hat Enterprise Linux 3 Update 3 este acum disponibil. Abonaţii pot accesa Red Hat Network imediat pentru a aplica actualizarea pe sistemele lor. Pentru mai multe informaţii despre cum să va abonaţi, vizitaţi http://www.redhat.com.

Despre new media Agency

Despre Red Hat, Inc.
Red Hat, furnizorul de open source şi Linux lider în lume are sediul central în Raleigh, NC şi birouri satelit în întreaga lume. Red Hat conduce soluţiile de Linux şi open source în mainstream prin realizarea unei tehnologii accesibile de înaltă calitate şi care are costuri scăzute. Red Hat oferă software pentru sisteme de operare alături de middleware, aplicaţii şi soluţii de management. Red Hat oferă de asemenea support, training şi servicii de consultanţă clienţilor săi din întreaga lume şi prin intermediul parteneriatelor sale top-tier partnerships. Strategia Red Hat de Open Source le oferă consumatorilor un plan pe termen lung pentru construirea infrastructurilor care se bazează pe folosirea tehnologiilor open source cu o concentrare pe securitate şi uşurare a managementului. Mai multe detalii la: http://www.redhat.com.

Despre Romsym Data

Romsym Data este distribuitor autorizat al produselor Red Hat în România.

Romsym Data este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Palisade, SumTotal, CorVu, i2) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) – dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, prin divizia sa Romsym Consulting, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul celui mai modern centru de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, McDonald’s, Orange, Miro Bank, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:
Alin Zainescu
new media Agency

Tel./Fax: 021 211 31 26
alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/cea-mai-recenta-actualizare-red-hat-enterprise-linux-demonstreaza-valoarea-abonarii-consumatorii-primesc-optiuni-de-securitate-inainte-de-termenul-stabilit1