CURSUL de Educatie Medicala Continua 'EDUCATIONAL COURSE ON HEMOSTASIS AND THROMBOSIS'

BUCURESTI - 30 octombrie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Societatea Romana de Hemostaza si Tromboza ( SRHT ), recent infiintata, incearca sa se integreze in sistemul organizatiilor internationale orientate catre latura profesionala a domeniului medical. SRHT se implica in invatamantul postuniversitar si educatia medicala continua, se preocupa de activitatea de cercetare, de organizarea congreselor, conferintelor internationale, intrunirilor stiintifice, in elaborarea ghidurilor de practica in laboratorul clinic.

CURSUL de Educatie Medicala Continua 'EDUCATIONAL COURSE ON HEMOSTASIS AND THROMBOSIS'

Avand in vedere aceste deziderate, SRHT s-a implicat activ in organizarea unui curs international, primul de acest fel in tara noastra, sub egida International Society on Thrombosis and Hemostasis ( ISTH ), creditat de CMR si OBBCSSR.

Lucrarile s-au desfasurat in Bucuresti la Cercul Militar National, in perioada 15-16 oct. 2008.

Tematica extrem de diversa, in domeniul hematologiei, ginecologiei, neurologiei, boli de nutritie si bineinteles al laboratorului clinic, a atras un numar mare de participanti ( cca. 200 ) din randul tuturor specialitatilor medicale, medici, biochimisti, biologi, rezidenti si nu in ultimul rand, studenti.

Manifestarea s-a bucurat de un success deosebit prin calitatea lucrarilor prezentate de 25 de specialisti europeni ( Italia, Franta, Germania, Israel, UK, Spania ) si romani precum si a discutiilor active in plen conferite de aspectele moderne ale subiectelor dezbatute. Acest curs a constituit un prim prilej pentru schimbul de idei intre participanti privind complexa problematica a patogeniei, diagnosticului si monitorizarii tratamentului in afectiunile care implica mecanismele hemostazei si trombozei.

Sponsorii acestui eveniment au fost : MEDIST, ROTEST, BAYER HEALTH CARE ( BAYER SCHERING PHARMA ), GLAXO SMITH KLINE, ALFA WASSERMANN, AMS, LEO PHARMA, SANOFI AVENSIS, SANTE INTERNATIONAL. Sponsori media au fost : FIRST ADVERTISING, STETOSCOP, COMUNICATE DE PRESA.

Acum cand ne aflam la sfarsitul acestui prim curs international de profil organizat in Romania, putem spune ca asteptarile au fost depasite prin reunirea unui numar mare de participanti care au favorizat un dialog sustinut intre specialisti de prestigiu din lumea medicala in comunitatea europeana.

Urmatorul eveniment de amploare va fi organizarea primei conferinte nationale a SRHT in noiembrie 2009. Pana atunci asteptam idei si sugestii pentru tematica unor mese rotunde itinerante la nivelul institutiilor medicale din Romania, pe forumul www.hemostaza-tromboza.ro

Despre new media Agency

SRHT – forum profesional al specialistilor in domeniul hemostazei si trombozei
Mai multe detalii pe: www.hemostaza-tromboza.ro