SPSS Inc. anunţă o nouă versiune a principalului software statistic şi de management al datelor. SPSS® 13.0 oferă îmbunătăţiri pentru raportare, identificarea grupurilor, managementul datelor şi analiza

BUCURESTI - 21 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

SPSS Inc. (NASDAQ: SPSS) a anunţat recent disponibilitatea SPSS® 13.0 pentru Windows® şi a SPSS Server® 13.0 pentru Windows. Cea mai recentă versiune a SPSS, dezvoltată având la bază feedback-ul direct al consumatorilor, include capacităţi de raportare îmbunătăţite substanţial, noi module adăugate pentru identificarea grupurilor, opţiuni mai puternice pentru gestionarea datelor şi analiză predictivă pentru cercetări.

SPSS Inc. anunţă o nouă versiune a principalului software statistic şi de management al datelor. SPSS® 13.0 oferă îmbunătăţiri pentru raportare, identificarea grupurilor, managementul datelor şi analiza

"Noua versiune a SPSS pentru Windows reprezintă un upgrade major," a spus Bob Muenchen, manager, Statistical Consulting Center, Office of Information Technology la The University of Tennessee. "SPSS 13.0 include o arie de opţiuni pe care oamenii le utilizează adesea în munca lor de zi cu zi."

Peste 250,000 de organizaţii din întreaga lume se bazează pe SPSS pentru Windows pentru cercetări, analiză a bazelor de date şi raportare ştiinţifică. SPSS 13.0 pentru Windows oferă o arie largă de capacităţi pentru fiecare pas al procesului analitic, incluzând planificare, acces la date, management al datelor şi pregătirea, analiza raportarea şi furnizarea.

Capacităţi de raportare sporite

Creând pe baza îmbunătăţirilor la grafica prezentărilor, sistemul a introdus în SPSS 12.0, noua versiune a SPSS pentru Windows, capacităţi de raportare sporite. Noile tipuri de diagrame şi opţiunile de prezentare a acestora le oferă utilizatorilor mai multe opţiuni pentru prezentarea datelor. Modulul adăugat SPSS Tables™ oferă capacităţi de management al expanded category, furnizându-le utilizatorilor un control extensiv pentru prezentarea datelor. În plus, tabelele şi diagramele SPSS pot fi acum uşor exportate în Microsoft® PowerPoint®, utilizatorii economisind timp, îmbunătăţindu-se astfel acurateţea raportării datelor.

"Capacităţile de vizualizare a datelor ale SPSS 13.0 sunt incomparabile," a declarat Brian Robertson, PhD, director of research, Market Decisions. "Noile tipuri de diagrame sunt minunate şi diagramele panel vor oferi organizaţiei noastre mai multe opţiuni în a ne ajuta clienţii din cercetarea pieţei să vizualizeze datele."

Noul modul adăugat le perimite utilizatorilor să identifice mai bine grupurile

Noul modul adăugat SPSS Classification Trees™ creează arbori de clasificare şi decizie care lucrează direct în mediul SPSS pentru a îi ajuta pe utilizatori să identifice grupurile, să descopere relaţii între grupuri şi să prezică evenimente viitoare. Arborii vizuali intuitivi le permit utilizatorilor să prezinte rezultate care le explică audienţelor ne-tehnice mult mai uşor rezultatele categoriale.

"Sunt foarte încântat de noul modul SPSS Classification Trees," a afirmat Daniel Robertson, PhD, research associate, College of Education and Human Services la Utah State University. "Va fi foarte util în analiza grupărilor mari de populaţie şi în descoperirea unor relaţii anterioare necunoscute în cadrul acelor grupuri."
Managementul datelor mult mai puternic
Noile opţiuni de gestionare a datelor din SPSS 13.0 îi ajută pe utilizatori să economisească timp, sporind totdată deopotrivă acurateţea şi temeinicia datelor lor. Disponibilitatea string-urilor lungi de text asigură faptul că utilizatorii vor păstra datele în timpul lucrului cu întrebările cu răspuns deschis sau când importă date din programe care permit string-uri de date lungi.

"Suportul SPSS 13.0 pentru string-uri lungi de text este un adaos imens la funcţionalitatea programului," a spus Jay Goodwin, PhD, research psychologist, U.S. Army Research Institute. "Sunt deschise o mulţime de posibilităţi atât pentru data cleaning, cât şi pentru managementul datelor."

Noul Data and Time Wizard face importul de date şi time data dintr-o mulţime de surse mai uşor, simplificând în acelaşi timp un număr de sarcini comune asociate acestor variabile. Data Editor-ul îmbunătăţit include noi controale splitter – un sistem asemănatător unei spreadsheet pentru introducerea şi afişarea datelor – care le permite utilizatorilor să analizeze rapid şi uşor mari seturi de date.

O privire de ansamblu completă asupra noilor opţiuni de management al datelor din cadrul SPSS 13.0 este disponibilă la http://www.spss.com/spss/data_mgmt.htm.

Analiză predictivă pentru cercetări

Utilizând SPSS Complex Samples™ pentru a realiza analize sofisticate, utilizatorii pot analiza şi prezice rezultatele numerice şi categoriale într-un mod precis din eşantioane complexe. Cea mai recentă versiune a acestui modul adăugat include Complex Samples General Linear Models (CSGLM), permiţându-le utilizatorilor să creeze o regresie lineară şi modele de analiză a varianţei (ANOVA) şi analiză a covarianţei pentru evaluarea şi prezicerea rezultatelor numerice. Modulul conţine de asemenea Complex Samples Logistic Regression (CSLOGISTIC), permiţându-le utilizatorilor să analizeze şi să calculeze rezultate categoriale.

"O mare parte a muncii noastre analitice implică studii cu planuri complexe de sampling designs," a declarat Market Decision’s Robertson. "SPSS Complex Samples oferă o structură cadru pentru prezicerea rezultatelor luând în calcul şi sample design. SPSS Complex Samples este un modul excepţional care îmi oferă posibilitatea de a prezice cu siguranţă rezultatele din analiza datelor cercetării."

Cerinţe minime de sistem

Client
* Sistem de operare: sunt de preferat Windows XP, 2000 sau Me. Windows 98 este de asemenea suportat.
* Procesor din clasa Pentium®
* Minim 128MB RAM
* Spaţiu pe hard disk 220MB
* Monitor SVGA
Server
* Spaţiu pe hard disk: 220MB pentru SPSS Server Base (doar software)
* Minim 512MB RAM
* Spaţiu liber necesar: de două ori cât RAM
* CD-ROM drive
* Sistem de operare şi procesor:
o Windows® 2000/2003 Server
o Sun™ Solaris™-Solaris 2.8 sau peste
o IBM® AIX®-4.3.3 sau peste
o Linux®-Red Hat® Linux 8.0

Preţ

Preţul nor american pentru SPSS pentru Windows este de $1,249 pentru consumatorii comerciali şi $599 pentru utilizatorii academici; ,modulele SPSS încep de la $499. Licenţele SPSS Server încep de la $12,500. Există o varietate de programe de preţ disponibile, incluzând preţ pentru multiple-unit pentru site şi licenţe pentru reţea, la fel ca şi pentru programe de întreţinere. SPSS pentru Windows şi modulele sale pot fi achiziţionate online în SPSS Web Store la www.spss.com/store .

Despre SPSS Server

SPSS 13.0 pentru Windows este disponibil atât ca o aplicaţie desktop separată, cât şi ca o soluţie de server pentru companie. SPSS Server 13.0 pentru Windows este destinat a fi folosit pe resurse de tip server-grade pentru a realiza sarcini mari de pregătire şi analiză de date. SPSS Server oferă îmbunătăţiri cheie de scalabilitate inclusiv dimensiuni de fişiere nelimitate, acces de la distanţă sigur şi SPSS Batch Facility pentru sarcini repetitive programate şi procesare în serie. SPSS Server permite de asemenea multiple conexiuni de la clienţii desktop de SPSS, eliberând resursele locale şi reţeaua şi reducând în acelaşi timp cerinţele de spaţiu temporar pentru fişiere.

Despre soluţiile SPSS de sondare şi cercetare a pieţei
Pentru mai bine de 35 de ani, SPSS Inc. a ajutat organizaţiile comerciale, academice şi guvernamentale să îşi maximizeze productivitatea şi acurateţea în fiecare fază a pricesului de cercetare, de la proiectele de cercetare ad hoc şi până la programele de cercetare complexe, de mare volum.

SPSS Inc. oferă o mare arie de sondări end-to-end survey şi de instrumente de cercetare de piaţă, incluzând design-ul sondării, crearea conţinutului, sampling, colectarea datelor, analiza şi publicarea. În plus la SPSS 13.0 şi modulele SPSS, SPSS Inc. oferă platforma de tehnologie Dimensions™, o suită de aplicaţii integrată, scalabilă pentru proiecte multimode. De Dimensions beneficiază organizaţiile a căror coloană vertebrală o constituie colectarea şi analizarea datelor sondărilor. Cercetătorii pot folosi de asemenea instrumentele Dimensions prin intermediul unui serviciu SPSS de găzduire online SPSS.

Pentru cercetătorii interesaţi în descoperirea valorii analitice a răspunsurilor din cadrul chestionarelor text, SPSS oferă SPSS Text Analysis for Surveys™, care combină algoritmi lingvistici automaţi cu tehnici controlate de utilizator pentru a extrage şi clasifica rapid şi corect conceptele-cheie din cadrul răspunsurilor identice.

Pentru mai multe informaţii despre ofertele SPSS Inc. pentru sondare şi cercetare de piaţă, vizitaţi http://www.spss.com/vertical_markets/survmkt_research/.

Despre new media Agency

Despre SPSS Inc.

De peste 35 de ani, SPSS Inc. (NASDAQ: SPSSE) ajută organizaţiile comerciale, academice şi guvernamentale să îşi maximizeze producţia şi acurateţea de-a lungul fiecări faze a procesului de cercetare, de la proiecte de cercetare ad hoc până la programele de mare volum, complexe. SPSS Inc. oferă o arie largă de sondări end-to-end şi de instrumente de cercetare de piaţă, inclusiv design pentru sondaje, scrierea de programe pentru computere, prelevare, colectare de date, analiză şi publicare.

SPSS Inc. Este, de asemenea, cel mai mare producător de tehnologie şi servicii de analiză predictivă. Tehnologia SPSS facilitează o mai uşoară legătură între date şi acţiunea eficientă prin elaborarea unor concluzii, rapoarte de încredere în legătură cu condiţiile curente şi evenimentele viitoare. Peste 250.000 de clienţi din domeniile comerţului, academic şi din sectorul public folosesc tehnologia SPSS în scopul creşterii veniturilor, reducerii costurilor, îmbunătăţirii performanţei şi al detectării şi prevenirii fraudelor. Fondată în 1968, SPSS are sediul în Chicago, Illinois.

Despre Romsym Data

Romsym Data este unicul distribuitor autorizat al produselor SPSS în România.

Romsym Data este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Palisade, SumTotal, CorVu, i2) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) – dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, prin divizia sa Romsym Consulting, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul celui mai modern centru de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, McDonald’s, Orange, Miro Bank, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:
Alin Zainescu
new media Agency

Tel./Fax: 021 211 31 26
alin.zainescu@newmedia.com.ro