SPSS recunoscut de Gartner ca lider în data mining

BUCURESTI - 8 februarie 2006

Comunicat tip General in IT&C

SPSS Inc. (NASDAQ: SPSS), cel mai important furnizor de programe de analiză predictivă, a anunţat că Gartner, Inc. a plasat SPSS ca lider în clasamentul companiilor de data mining. Poziţionarea este realizată în raportul Gartner 1Q06 'Magic Quadrant' legat de data mining. Conform celor de la Gartner, primii patru clasaţi au o bună comportare în prezent, au o viziune clară a direcţiei pieţei şi îşi construiesc în mod activ competenţele pentru a-şi susţine poziţia de lideri de piaţă.

SPSS recunoscut de Gartner ca lider în data mining

Pentru a citi noul raport Gartner, vă rugăm să vizitaţi: http://www.spss.com/pdfs/spss_magicquadrant.pdf

'Suntem adânc onoraţi să fim poziţionaţi de Gartner în careul de aşi în materie de data mining,' a afirmat Jack Noonan, preşedinte şi CEO la SPSS. 'Suntem convinşi că aceasta este o confirmare independentă şi foarte semnificativă a poziţiei şi a succesului nostru pe piaţa tehnologică. Deoarece programul nostru de analitică de predicţie determină rentabilităţi ridicate ale investiţiilor în cadrul unor importante organizaţii din întreaga lume, SPSS continuă să primească dovezi de recunoaştere din partea celor mai importanţi experţi în domeniu.'

SPSS a fost selectat în luna iunie a anului trecut de către CRMGuru.com drept furnizorul de soluţii cel mai orientat spre client în materie de automatizare a marketingului. CRMGuru.com este cel mai mare portal industrial din care factorii de decizie din lumea afacerilor pot învăţa despre managementul relaţiilor cu clienţii (CRM). SPSS a fost unul dintre cei şapte furnizori de soluţii CRM solution providers selectaţi pentru premiile CRMGuru Summit Awards pentru excelenţă în materie de soluţii CRM, pe baza unui studiu pe durata de un an al furnizorilor de soluţii CRM. Circa 2500 de studii estimative au fost colectate de către CRMGuru.com. SPSS a fost premiat pentru automatizare în marketing în defavoarea Epiphany, Inc., SAS, Unica Corporation şi a sectorului de automatizări de marketing a tuturor producătorilor de programe multifuncţionale.


Despre „careul magic“ Gartner

Deţinătorul drepturilor de copyright pentru „Careul magic“ (Magic Quadrant) aparţine de la 18 ianuarie 2006 companiei Gartner, Inc. şi este reutilizat cu permisiunea deţinătorului. Careul magic este o reprezentare grafică a unei pieţe la şi pentru o perioadă de timp specificată. Acesta ilustrează analiza realizată de Gartner cu privire la modul în care anumiţi producător corespund unor criterii aferente pieţei respective, criterii definite de Gartner. Această companie nu recomandă nici un producător, produs sau serviciu ilustrat în careul magic şi nu recomandă utilizatorilor să selecteze numai acei producători incluşi în careul 'Liderilor'. Careul magic este conceput numai ca instrument de cercetare şi nu este destinat a fi o îndrumare specifică în direcţia unei anumite acţiuni. Gartner nu oferă nici o garanţie, expresă sau implicită, referitoare la această cercetare, precum şi nici vreo garanţie legată de vandabilitatea şi caracterul adecvat unui anumit scop.


Despre SPSS Inc.

SPSS Inc. (NASDAQ: SPSS) este un furnizor lider mondial de software şi soluţii de predicţie analitică. Tehnologia companiei face legătura dintre date şi acţiunile strategice efective prin tragerea de concluzii fiabile despre condiţiile actuale şi evenimentele critice viitoare. Peste 250.000 de clienţi din sectorul comercial, academic şi public se bazează pe tehnologia SPSS pentru a contribui la creşterea veniturilor, reducerea costurilor, îmbunătăţirea proceselor importante şi detecţia şi prevenirea fraudelor. Peste 95 de procente dintre companiile din lista Fortune 1000 sunt clienţi SPSS. Fondată în 1968, SPSS are sediul în Chicago, Illinois. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi www.spss.com.


Despre Grupul Romsym

Romsym Data este distribuitor al soluţiilor SPSS în România.

Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultima oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme Open Source (Red Hat).

De asemenea, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înalta calificare, certificaţi internaţional.

Despre new media Agency

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:

Alin Zăinescu
newmedia PR
Tel./Fax: 021 211 31 26

alin@newmediapr.ro