Bun venit in era IPv6

BUCURESTI - 9 iunie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Pe data de 8 iunie, anul acesta, newHOST.ro a participat cu success la Ziua Mondiala IPv6 alaturi de giganti ai internetului, printre care si Google, Facebook, Yahoo!, Meebo sau Cisco. Astfel, timp de 24 de ore, website-ul newHOST.ro a fost disponibil pe o adresa IPv6, interval in care acesta a asigurat atat procesarea cu succes a comenzilor sosite cat si provizionarea automata a serviciilor VPS si a serverelor dedicate.

newHOST.ro

Internetul este un fenomen spre care toti am migrat, cu pasi mai mari sau mai mici. Este deja o certitudine ca internetul ne-a schimbat tuturor viata! Pentru a monitoriza tot ceea ce se intampla in mediul online si pentru a impiedica fraudele au fost inventate adresele IP, o succesiune de numere care ne reprezinta pe noi si calculatorul nostru pe internet. In momentul dezvoltarii protocolului IPv4, versiunea IP utilizata pana in acest moment, s-a considerat ca cele 4 miliarde de adrese separate oferite vor fi suficiente pentru a acoperi cererile de adrese. In mod inevitabil s-a ajuns la epuizarea acestora, datorita dezvoltarii si introducerii pe piata a tot mai multe dispozitive ce pot fi conectate la internet (telefoane mobile, PDA-uri, console de jocuri etc). Din acest motiv, a fost dezvoltat un nou protocol, IPv6, ce pune la dispozitie un numar foarte mare de adrese IP unice, riscul epuizarii acestora fiind practic inexistent.

Internet Society (ISOC), o organizatie non-profit infiintata pentru a promova dezvoltarea libera a internetului si pastrarea acestuia ca o retea globala, la indemana oricui, a initiat proiectul “Ziua Mondiala IPv6”, cu scopul de a motiva organizatiile si companiile ce functioneaza pe internet sa isi pregateasc sistemele pentru a asigura o tranzitie reusita catre sistemul de adrese IPv6, in timp ce adresele IPv4 sunt pe cale de a se epuiza.

Mihai Aldea, CEO newHOST.ro, declara: “In Romania exista furnizori catre care au fost alocate adrese IPv6. In ciuda acestui fapt, ne aflam in continuare pe unul dintre ultimele locuri in Europa, in ceea ce priveste alocarea lor utilizatorilor finali. Tari precum Statele Unite, Australia, Japonia etc. promoveaza si incurajeaza trecerea de la IPv4 la IPv6 lansand o serie de initiative in acest sens. Trecerea definitiva catre sistemul de adrese IPv6 este absolut neceseara si in Romania, iar organizatiile si companiile ce se promoveaza online trebuie sa adopte complet acest nou protocol intr-un regim accelerat, luand in calcul ca arhitectura IPv4 actuala este epuizata la nivel mondial. Astfel, putem evita riscul creerii unei bariere in calea dezvoltarii internetului, care, pur si simplu, nu se va mai extinde in conditiile in care nu se va migra catre IPv6.”

In continuare, Mihai Aldea afirma: “Beneficiul cheie al IPv6 este ca acesta se adreseaza nevoii actuale de spatiu suplimentar de IP. In plus, noul protocol prezinta o serie de avantaje fata de versiunea IPv4, precum garantarea securitatii sporite, sistemele IPv6 folosind in mod nativ algoritmi de criptare eliminand astfel slabiciunile protocolului IPv4. Deasemenea permite o mai buna conectivitate intre dispozitive, astfel incat utilizatorii vor putea interactiona direct cu dispozitive aflate oriunde in lume.” conchide CEO-ul newHOST.ro.

Despre newHOST.ro

newHOST.ro este o companie specializata in asigurarea solutiilor de hosting, indiferent de profilul clientului. Cu o experienta de 5 ani pe piata nationala a servicilor IT, newHOST.ro ofera servicii de inregistrare domenii, gazduire web, servere dedicate, VPS, colocare, si certificate SSL.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/newhost-romania/bun-venit-in-era-ipv6