Norma contabila

Definitie Norma contabila

Reguli precise de evaluare, de inregistrare, de clasificare si de prezentare a informatiei contabile.Normele contabile comporta o norma contabila generala, norme tehnice si norme sectoriale.a) Norma contabila generala fixeaza maniera de prezentare a situatiilor financiare, precum si lista conturilor, regulile lor de functionare si regulile relative la organizarea contabilitatii. Ea este in fapt un plan contabil general.b) Normele tehnice fixeaza modalitatile de prelucrare a operatiilor ce decurg din tranzactii si alte evenimente ale activitatii intreprinderii, prin determinarea regulilor de constatare a operatiilor si elementelor implicate, de evaluare a acestora si de publicare a lor, prin situatii financiare.c) Normele sectoriale fixeaza, atunci si acolo unde este cazul, modalitatile de prelucrare a operatiilor specifice anumitor sectoare si care decurg din tranzactii si alte evenimente ale activitatii intreprinderii.Vezi si Postulat contabil, Principiu contabil.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Norma contabila? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Norma contabila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Norma contabila. Definitiile termenilor despre Norma contabila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Norma contabila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Norma contabila.