Desfasurarea cursurilor de calificare pentru angajatii din sectorul sanitar

BUCURESTI - 26 august 2015

Comunicat tip General in Sanatate, Social, Farmaceutic

Proiectul “Acces la formare profesionala continua pentru angajatii din sectorul sanitar-PROSANIT” POSDRU 164/2.3/S/138111 realizat de catre OAMGMAMR in parteneriat cu CEPECOM SRL se regaseste la finalul lunii a saisprezecea de implementare.

Desfasurarea cursurilor de calificare pentru angajatii din sectorul sanitar

Luna august reprezinta a saisprezecea luna de implementare a proiectului.

Principalele activitati desfasurate in cadrul acestei luni s-au referit la desfasurarea cursurilor de calificare din cadrul proiectului, cursuri ce se refera la calificarile de “Baby-sitter” si “Ingrijitoare batrani la domiciliu”, in momentul de fata aflandu-se in cursuri un numar de 325 de persoane.

Cursurile ce se desfasoara au o durata totala de 360 de ore, din care 120 ore de teorie si 240 ore de practica.Fiecare grafic de desfasurare este astfel conceput astfel incat in fiecare saptamana sa existe atat ore de teorie, dar si de practica, participantii la cursuri putand astfel sa puna in practica notiunile invatate.

De un real folos pentru cursanti il reprezinta atat suportul de curs, suport ce contine numeroase informatii si imagini despre cum trebuie procedat astfel incat sa se ofere cea mai buna ingrijire copilului sau batranului aflat in suferinta, cat si  materialele distribuite in mod gratuit acestora, materiale cu care pot face orele de practica.

Cursantii s-au declarat incantati de activitatile la care participa, multi dintre acestia declarand ca s-a imbunatatit considerabil relatia cu pacientii lor, intrucat in urma activitatilor de orientare si consiliere, dar si a acestor cursuri li s-a dezvoltat latura sensibila, avand o mai mare empatie fata de pacienti, intelegandu-le mai bine trairile emotionale.

Echipa de implementare a finalizat documentatie privind acordarea subventiilor pentru persoanele ce au fost certificate in lunile mai si august, urmand ca in luna septembrie sa fie acordate subventiile stabilite in cadrul proiectului. 

Pentru mai multe informatii referitoare la modalitatea de inscriere in cadrul proiectului cat si conditiile de eligibilitate puteti accesa site-ul www.oamr.ro  sectiunea Proiecte FSE, cat si la adresa de e-mail oammromania@gmail.com

Proiectul este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni !

Dragos Stan

Expert promovare proiect   

www.oamr.ro

oammromania@gmail.com

Despre OAMGMAMR

OAMGMAMR este principala institutie din Romania ce reglementeaza activitatea asistentilor medicali si a moaselor.

Taguri: oamgmamr