Poziţia Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” faţă de articolul apărut în Jurnalul Naţional în data de 12-02-2008

BUCURESTI - 12 februarie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate


În urma articolului “Astrologii au un cer fals” apărut în Jurnalul Naţional în data de 12 februarie 2008, Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” doreşte să aducă clarificări asupra unor informaţii incorecte din cuprinsul articolului.

Eclipsa parţială de Soare va avea loc pe data de 1 august 2008, începând cu ora 11:19 şi durează până la ora 12:53. Eclipsele de Soare nu pot fi observate decât în timpul zilei.

Fenomenul cunoscut sub numele de ploaie de stele este desemnat cu termenul ştiiţific de ploaie de meteori. Meteorii sunt dara lasată de arderea unei particule de praf în atmosferă, iar meteoriţii sunt pietrele cosmice care supravietuiesc arderii şi ajung pe sol.

În ceea ce piveşte informaţiile despre zodii şi constelaţii zodiacale, menţionăm că informaţiile transmise sunt corecte. Soarele trece prin 13 constelaţii zodiacale, ce nu au aceeaşi suprafaţă pe cer. Din acest motiv, în anumite constelaţii stă numai câteva zile, pe când în altele mai mult de o lună.

Faptul că Steaua Polară nu o sa fie mai fie îndreptată înspre nord, nu o sa pună probleme pentru niciun pământean.

Menţionăm că Observatorul Astronomic nu-şi asumă responsabilitatea pentru greşelile conţinute de articol. Pentru orice informaţii astronomice corecte vă invităm să consultaţi site-ul Observatorului www.astro-urseanu.ro

Despre Observatorul Astronomic

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator din capitală deschis publicului. Situat pe Bd. Lascăr Catargiu, nr.21, între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, Observatorul este deschis în fiecare marţi, vineri şi sambătă începand cu ora 19,30 până la ora 22,00.
Muzeograf Adrian Şonka
dialog@astro-urseanu.ro
021 21 29 644
www.astro-urseanu.ro

dialog@astro-urseanu.ro