Spania, campioana EURO 2012

Suceava - 2 iulie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport

Echipa nationala de fotbal a Spaniei a castigat Euro 2012 dupa ce a invins Italia cu 4-0, meci disputat in Ucraina, pe stadionul Olimpic din Kiev.

spania campioana euro 2012

spania campioana euro 2012

La inceputul lunii Iunie, Pariloto si restul caselor de pariuri afisau cotele aferente castigatoarei Campionatului European de Fotbal din Ucraina si Polonia, lupta dandu-se la o prima vedere intre Spania si Germania. Etapele fazei grupelor s-au scurs cu repeziciune, iar nume mari precum Olanda sau Rusia si-au facut bagajele inainte de vreme. Germania, Spania si mai nou Italia pareau favorite certe la adjudecarea acestui trofeu. Prestatia nu tocmai convingatoare a Spaniei a facut ca pariorii sa isi indrepte atentia catre imbatabila Germanie, cotele scazand vertiginos in favoarea nemtilor.

Cu Reus intr-o forma de invidiat, Mario Gomez la inaltimea asteptarilor, cat si alte figuri proeminente ca Lahm, Badstuber, s.a.m.d., panzerele au fost lovite din plin in semifinale, Mario Balotelli retezand inca din fasa asteptarile unei natii rasfatate in continuu cu marile performante.

In definitiv, a fost vorba despre un succes al fotbalului, cu Italia in rol de prima vioara ... spre deosebire de anii in care jucatorii din Cizma nici nu se sinchiseau sa iasa din propria jumatate, rezultate ca 0-0, 1-0 sau 0-1 fiind la ordinea zilei. Ajunse in ultimul act al competitiei, Spania si Italia nu au dezamagit deloc audienta! Poate doar echipa antrenata de catre Cesare Prandelli, care parea sa nu se mai opreasca din primit goluri. Lovitura dupa lovitura, ca un veritabil sac de box, astfel poate fi privita brava Italiei.

Inaintea meciului insa, Casa Pariurilor o dadea usor favorita pe Spania, in cota 2.2, in vreme ce italienii, cu posibilitatea unui X2 in buzunar, erau priviti ca outsideri (3.75). Privita dintr-un anumit punct de vedere, cel al golurilor marcate, Italia-Spania a fost o finala atipica de Campionat European. Nu e de ici de colo sa inscrii in patru randuri, fara sa primesti gol de la adversarul care iti pusese piedica in grupe (Spania-Italia 1-1). Per total, o campioana mai mult decat meritorie antrenata de un nume colosal - Vicente del Bosque, cu jucatori de cinci stele, multi dintre ei componenti de-ai lui FC Barcelona si Real Madrid.