OMNILOGIC a anuntat achizitia SoftNet Development & Consulting (SD&C)

BUCURESTI - 22 septembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

OMNILOGIC, lider în domeniul IT&C în România, anunţă definitivarea procedurilor de achiziţie a SoftNet Development & Consulting (SD&C), una dintre cele mai importante companii de servicii IT şi software din România, de la deţinătorul SoftNet Group.

Contractul dintre OMNILOGIC şi SoftNet Group stipulează că OMNILOGIC va cumpăra 100% din acţiunile SoftNet Development & Consulting – cu aplicabilitate imediată. Contractul este semnat de dl.Vasile Baltac, preşedinte SoftNet Group, respectiv de dl.Gabriel Marin, director general OMNILOGIC.
Conform prevederilor acordului de achiziţie, dlui.Vasile Baltac îi este garantat un loc în consiliul de administraţie al SD&C pentru o perioadă de cel puţin 2 ani, pentru a sprijini şi susţine perioada de tranziţie. OMNILOGIC va păstra numele SoftNet Development & Consulting (SD&C).
Managementul executiv al SD&C va rămâne neschimbat, dl.Mihai Popescu fiind în continuare CEO SoftNet Development & Consulting.

Dl.Vasile Baltac, preşedinte şi CEO SoftNet Group, a afirmat: “Este o bucurie să văd că tot ce am construit vreme de 10 ani a fost, încă o dată, recunoscut ca fiind un brand de top în industria IT din România. În numele tuturor foştilor acţionari, felicit OMNILOGIC pentru această achiziţie şi doresc SD&C numai afaceri de succes care vor continua, sunt sigur, să legitimeze SD&C drept o organizaţie de top în România. Fiind unul dintre primele holdinguri IT din România, SoftNet Group va continua să dezvolte celelalte 4 companii pe care le controlează, punând accentul pe extinderea serviciilor IT pentru sectorul companiilor mici şi mijlocii şi pe parteneriate cu companii străine. Aşa cum am făcut cu SD&C, SoftNet Group va continua să genereze noi afaceri în cadrul grupului”.

Dl.Gabriel Marin, director general OMNILOGIC, a declarat: “Sunt foarte bucuros că am finalizat acordul de achiziţie. Am cercetat piaţa timp de 2 ani pentru a identifica o companie potrivită care să furnizeze complementaritate competenţelor şi valorilor cheie ale OMNILOGIC. Dintr-un număr aş spune destul de mare de companii, am selectat SD&C pentru profesionalismul lor şi pentru competenţele lor tehnice şi comerciale. Odată cu produsele proprii extrem de apreciate şi valoroase (cum ar fi produsele software eBank şi eDoc), faptul ca SD&C este principalul partener IBM pe palierul de software şi servicii high-end a fost un argument foarte puternic în favoarea acestei achiziţii. Nu în ultimul rând, aş dori să mulţumesc acţionarilor, în special dlui.Vasile Baltac pentru felul în care a creat şi administrat SD&C – ca fondator şi preşedinte al consiliului de administraţie – şi dlui.Mihai Popescu, pentru execuţie eficientă în calitate de CEO. Împreună ne vom strădui să transformăm SD&C în una dintre companiile lider pe piaţa software şi servicii IT din România.”

Valoarea tranzacţiei rămâne confidenţială.

Despre OMNILOGIC

Infiintata in 1992, compania OMNILOGIC este liderul pietei de IT&C din Romania. In perioada de la infiintare si pana in prezent, firma a initiat si a consolidat parteneriate strategice cu principalii producatori din zona IT&C (IBM, HP, Dell, SUN Microsystems, Cisco, Nortel, Ericsson, Harris, SMC, RAD DataCom, Novell, Corel, etc). De altfel, OMNILOGIC a fost implicata, direct sau indirect, in marea majoritate a proiectelor de infrastructura IT&C, nationale si regionale, atat din sectorul privat cat si din sectorul public.
Cu o strategie coerenta in zona distributiei cu valoare adaugata (Value-Added Distributor) si cu o cifra de afaceri consolidata in Romania si in zona Central Est-Europeana de peste 160 milioane USD in 2005, OMNILOGIC se pozitioneaza în avangarda dezvoltarii tehnologice din domeniul IT&C.

Claudia Beimel
PR & Marketing Manager
claudia.beimel@omnilogic.ro