DARURI PENTRU LIBERTATE

Brasov - 16 mai 2007

Comunicat tip General in ONG

Organizaţia Naţională Cercetaşii României (O.N.C.R.) – Filiala Braşov “Virgil Oniţiu” vă învită joi, 17 mai 2007 la ora 11:00, la conferinţa de presă prilejuită de lansarea oficială a proiectul “Daruri pentru libertate”. Conferinţa de presă se va desfăşura la adresa: Str. Barbu Lăutaru nr.8, la parterul gradiniţei.

Proiectul “Daruri pentru libertate” are ca scop educarea şi informarea tinerilor din Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Codlea în vederea facilitării procesului de reabilitare şi intergrare în comunitate.

Serviciile oferite în cadrul proiectului sunt:
1.Dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă (găsirea unui loc de muncă, menţinerea şi promovarea sănătăţii, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de rezolvare a conflictelor, cunoaşterea serviciilor oferite de instituţii publice şi ONG-uri etc.);
2.Informare cu privire la drepturile omului;
3.Consiliere psihologică şi juridică;
4.Formarea tinerilor deţinuţi pentru diseminarea informaţiei în penitenciar şi pentru realizarea educaţiei “de la egal la egal”;
5.Suport după executarea pedepsei privative de libertate, prin facilitarea accesului foştilor deţinuţi la serviciile oferite de instituţii publice şi ONG-uri.

Proiectul este finanţat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos prin programul Matra-KAP şi co-finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret.

La conferinţa de presă vor participa reprezentanţii partenerilor (directori sau purtători de cuvânt): Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Codlea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Braşov şi Asociaţia pentru Sprijinirea Reintegrării Deţinuţilor din Penitenciarul Codlea.

Despre ON Cercetasii Romaniei - Filiala Brasov

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (O.N.C.R.) – Filiala Brasov “Virgil Onitiu” are ca a scop sa contribuie la dezvoltarea tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.
Cercetasii activeaza in domenii ca explorare si descoperire, imbunatatirea calitatii vietii, democratie, cultura, solidaritate, progres si activitati sociale.

Cristina Anghel – Coordonator proiect
0788-599202, cri_scout@yahoo.co.uk
marcelscout@yahoo.co.uk